lauantai 25. toukokuuta 2013

Vihreät kasvikset (Superdieetti)

Heti Superdieetin alussa piti alkaa opiskelemaan sitä, mitkä vihreistä kasviksista ovatkaan sallittuja ja mitkä eivät puolestaan kasviksia ollenkaan – kaikki vihreä kun ei väristä huolimatta olekaan tällä dieetillä sallittua.

Sallittuihin kasviksiin kuuluu mm. kurkku, kesäkurpitsa, vihreä paprika, salaatti, pinaatti, selleri, purjo, kaali, kiinankaali, kukkakaali (vaikka onkin valkoinen!), parsakaali, ruusukaali, tankoparsa, yrtit, (puna)sipuli ja latva-artisokka.

SITTEN niitä ei-sallittuja, joista monelle varmaan tulee kyynel silmäkulmaan. :D Pavut, vihreät pavut ja herneet ovat palkokasveja, avocado ja tomaatti hedelmiä ja punainen ja keltainen paprika, porkkana, maissi, oliivi, munakoiso ja melonit muuten vain liian sokeripitoisia.

Sipulia suositellaan syömään pienissä määrin, sillä kuitupitoisuus on pienempi. Lisäksi herkkusieniä saa syödä kohtuudella, mikä oli ainakin itselleni ilouutinen! ♡ Omalla kohdallani vihreät kasvikset koostuvat pääosin parsakaalista, ruusukaalista, salaatista ja siitä ei-vihreästä kukkakaalista – ne on helppo valmistaa ja etenkin Lidlin pakastepuolelta saa todella halvalla 750g:n vihannespusseja. :)

12 kommenttia:

 1. Heips, olipas kiva löytää blogi mikä käsittelee tätä gofatgo juttua. Mulla on parin vuoden vanha Jutan ohje kun liityin ryhmään, mutten koskaan saanut aikaiseksi aloittaa. NYT olis vakaa aikomus.Tomaatti on mun herkkua joten kamalaa jos se pitää jättää pois, varsinkin kun nyt on kotimaiset niin hyviä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sinne suuntaan, kyllä ne tomaatit vielä unohtuu ja löytyy kaikkea muuta herkkua niiden tilalle! :)

   Poista
 2. Hei, meneekö tossa GoFatGo jutussa noi sallitut kasvikset samalla lailla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. GoFatGo:ssa saa syödä periaatteessa mitä tahansa kasviksia, mutta tokihan sitä voi tehostaa halutessaan noudattamalla näitä ohjeita. :)

   Poista
  2. Okei, kiitos paljon vastauksesta, tuli tarpeeseen! :)

   Poista
 3. Kiitoksia paljon näistä listoista, helpottaa huomattavasti kaupassa käyntiä! :)

  Sellaista mietin, että ovatko kaikki marjat sallittujen listalla? Ja vielä sellainen, että eikös se niin ole, että aamupalan raejuuston pystyy korvaamaan maitorahkalla?

  VastaaPoista
 4. syötkö aterialla 200g vai 250g kasviksia?

  tosi hyvä blogi!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En enää mittaa, mutta noissa on niin pieni ero muutenkin, että samapa se syökö 200g vai 250g :) Kiitos! :)

   Poista
 5. Eikö tämän sd:n aikana ollut myös kiellettyä jaella ohjeita yms. blogeissa jne.? En tiedä kuinka tarkkaan täällä mainitset, mutta kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nämähän ovat ns. järkiohjeita ylipäätään kenelle tahansa, joka välttelee hiilaripitoisia kasviksia. Mitään tarkkoja ruokavalioitahan en ole jakanut ja GFG:n perusrunkohan onkin ilmainen. :)

   Poista
 6. Olen aloittamassa maanantaina 26.1 omaa Superdieettiäni ja olen hyvin iloinen siitä, että löysin blogin, josta sain helposti katsottua vinkkejä edulliseen ruuanvalmistukseen. Pisti vain itselläkin mieleen miten avoimesti kerrot valmennuksesta ja melko tarkasti vaikka se Fitfarmin sivuilla on hyvin selkeästi kielletty. (Nämä ohjeet perustuvat FitFarmin luottamukselliseen tietoon ja tietotaitoon, joka on FitFarmin yksinomaista omaisuutta. Muistathan, että nämä ohjeet on laadittu
  sinun henkilökohtaiseen käyttöön ja ohjeiden luovuttaminen muille, mukaan lukien julkaiseminen blogissa tai muussa sähköisessä mediassa, on ehdottomasti kielletty.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pointtinsa tuossakin, mutta jo muutamalla sananvaihdolla tästä postauksesta saa täysin yleisluontoisen ohjenuoran yleisesti vihreiden kasvisten syömiseksi, joten en ole huolissani. :) tarkkoja ohjeita treenien tai ruokavalion suhteen en ole koskaan julkaissut ja jos jotain, niin postauksien kautta vain rohkaissut ihmisiä kokeilemaan superdieettiä eli tehnyt ilmaista pr:ää heille.

   Poista