torstai 10. tammikuuta 2013

Lounasideoita

Ajattelin laittaa kunnon kollaasia kokeilemistani resepteistä pääosin lounaalle ja illalliselle, mutta myöskin muutaman ilta- ja aamupaloille sekä välipalalle. Eli tässäpä nyt olisi sitten inspiraatiota niille, jotka hakevat vaihtelua Go Fat Go:lle. :) Aloitetaan päivän ensimmäisellä kunnon aterialla, LOUNAALLA:
Kanasalaatti
Maustamaton broileri, säilykeherkkusieni, salaattimix, raejuusto, mausteita
Valmistus: kanafilee suikaleiksi saksilla ja kypsennys pannulla tilkassa öljyä, loppuvaiheessa mukaan myös herkkusienet. Yhdistä loput ainekset lautaselle ja nauti! :)

Kanaa ja kasviksia
Maustamaton broileri, wok-vihannekset, kanamunanvalkuainen, mausteita
Valmistus: kanafile maustamattomana uuniin ja maustaminen haluamillaan mausteilla kypsänä, wok-vihannesten lämmitys joko uunissa tai paistinpannulla tilkassa öljyä.

Kanaa ja uunitomaatteja
Maustamaton broileri, kaksi kokonaista tomaattia (kuvassa virheellisesti vain yksi!), kanamunanvalkuainen, mausteita
Valmistus: kanafile uuniin, maustetaan kypsänä haluamillaan mausteilla. Tomaatit halki, päälle ripaus oliiviöljyä ja mausteita (oregano, basilika...) ja uuniin noin 30 minuutiksi. 

Kylmäsavulohta ja kasviksia
75g kylmäsavulohta, wok-vihanneksia
Valmistus: kylmäsavulohi lautaselle :), wok-vihannesten lämmitys joko uunissa tai paistinpannulla tilkassa öljyä.

Paistettu jauheliha ja uunitomaatteja
Jauhelihaa, kaksi kokonaista tomaattia, kanamunanvalkuainen, porkkanaa
Valmistus: Paista jauheliha pannulla, lisää porkkana ja mausta haluamillasi mausteilla. Tomaatit halki, päälle ripaus oliiviöljyä ja mausteita (oregano, basilika...) ja uuniin noin 30 minuutiksi.

Kanafilee ja babyporkkanoita
Maustamaton broileri, babyporkkanat, kanamunanvalkuainen
Valmistus: kanafile uuniin, maustetaan kypsänä haluamillaan mausteilla. Babyporkkanoiden keittäminen vedessä kunnes ovat sopivan kypsiä.

 
Kalkkunaa ja porkkanoita (minimaalinen valmistus!)
Kalkkunafilee, raejuusto (yhdistetty aamupalasta), porkkana, kanamunanvalkuainen
Valmistus: kalkkunafile uuniin, maustetaan kypsänä haluamillaan mausteilla. 
  
Broileriwok
Maustamaton broileri, punasipuli, tomaatti, kanamunanvalkuainen
Valmistus: kanafilee suikaleiksi saksilla ja kypsennys pannulla tilkassa öljyä, maustaminen kypsänä haluamillaan mausteilla. Pannulle mukaan punasipuli ja tomaatti, kypsennystä 5-10 min. 

Broileria ja tomaatti-sipulihöystöä
Maustamaton broileri, punasipuli, tomaatti, raejuusto (yhdistetty aamupalasta), kanamunanvalkuainen
Valmistus: kanafilee suikaleiksi saksilla ja kypsennys pannulla tilkassa öljyä, maustaminen kypsänä haluamillaan mausteilla. Pannulle erikseen punasipuli ja tomaatti, kypsennystä 5-10 min. 

Naudan sisäfilee ja kasviksia
100g naudan sisäfileetä, wok-vihanneksia, kanamunanvalkuainen
Valmistus: paista liha pannulla haluamaasi kypsyysasteeseen, wok-vihannesten lämmitys joko uunissa tai paistinpannulla tilkassa öljyä.

12 kommenttia:

  1. Kiitos paljon tästä! Näitä ideoita ei oo todellakaan liikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, nyt kun pitkästä aikaa katsoin tämän postauksen kuvia, niin ei näytä enää nykypäivään verrattuna kovin monipuoliselle... :D Itse on niin kriittinen aina. Mutta kiva jos löydät inspiraatiota! :)

      Poista
  2. Aivan ihanaa että olet viitsinyt kuvata näin paljon annoksiasi! Ruoka lautasella on niiiiiin paljon havainnollisempaa kuin vaan ainesten luetteleminen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee no mun mielestä on kivaa kuvailla ruokia, hauska kuulla, että se on myös hyödyllistä sillä puolella ruutua. :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Fisu jäisenä astiaan, päälle tilkka oliiviöljyä sekä haluamia mausteita (itselläni cayennepippuri, paprika, chili, suola ja mustapippuri) ja uuniin ehkä 20-30min, täytyy vähän silmämääräisesti katsoa. :)

      Poista
  4. Kiitti.Oli vaan niin hyvännäköistä

    VastaaPoista
  5. Kiitos näistä kuvista. Nämä tsemppaa mua tuleviin haasteisiin, jotka alkaa elokuussa. Tarkoitus ei niinkään pudottaa hirveästi painoa, mutta koska mun ruokapuoli on aika retuperällä, niin ei tulosta tule vaikka kuinka huhkin salilla. Pakko ryhdistäytyä myös syömisten suhteen.
    Muutenkin sun blogia on kiva lukea, kirjoitat hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, ettei niitä lihaksia pelkällä salitreenillä saa. Mulla on sitten se salitreeni, joka kaipaisi enemmän rehkimistä. :D Kiitos paljon! :)

      Poista
  6. hyviä ideoita mutta itse en kyllä pärjäisi noin pienillä annoksilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tästä onkin käyty keskustelua aikaisemminkin. Mulla on käytössä Arabian KoKo -lautaset ja ne on ihan jäätävän kokoisia, eli mittasuhteet hämäävät. :)

      Poista