perjantai 11. tammikuuta 2013

Illallinen


Inspiraatiokuvat ateriavaihtoehdoille jatkuu, tällä kertaa vuorossa ILLALLINEN:
Tomaattinen "jauhelihakastike" makaronilla
10% naudan paistijauheliha, tumma makaroni, porkkana, sipuli, tomaattipyre, säilykeherkkusieni
Valmistus: paista jauheliha pannulla tilkassa öljyä, lisää joukkoon porkkana ja sipuli sekä tomaattipyre-purkki  ja anna kypsyä 5-10 min. Lisää loppuvaiheessa kastikkeeseen vielä säilykeherkkusieniä sekä halutessasi myös pieneksi pilkottuja jalapenoja.

Jauheliha-makaronimössö ja tomaattia
10% naudan paistijauheliha, tumma makaroni, pala porkkanaa, kaksi tomaattia
Valmistus: paista jauheliha pannulla tilkassa öljyä, lisää joukkoon porkkana ja anna kypsyä 5-10 min. Sekoita keskenään jauheliha, porkkana ja keitetty makaroni sekä pilko lautaselle tomaatit – valmis!

Tonnikalaleivät
100g tonnikalaa, 2kpl real-leipää, kasviksia
Valmistus: levitä tonnikala leipien päälle ja mausta haluamillasi mausteilla (kuvassa chiliä). Pilko kaveriksi kasviksia lautasen reunalle tai halutessasi laita osa kasviksista leipien päälle.

Tomaattinen broileripasta ("jämäruoka" :D)
maustamaton kanafile, tumma spaghetti, porkkana, tomaattipyre
Valmistus: suikaloi kanafile ja paista pannulla kypsäksi. Lisää porkkana ja tomaattipyre-purkki, anna kypsyä 5-10 min. Mausta haluamillasi mausteilla ja yhdistä keitetyn pastan kanssa. Tähän ruokaan sopisi hyvin myös sipuli ja säilykeherkkusienet, mutta niitä ei kaapeista sattunut tällä kertaa löytymään... :)

Broileria, riisiä ja ruusukaalia
maustamaton kanafile, ruusukaali, tumma riisi
Valmistus: kypsennä kanafile uunipellillä, keitä riisit ja ruusukaalit kypsiksi. Mausta kana ja riisi haluamillasi mausteilla ja nauti! :)

Itsetehdyt ranskalaiset ja tonnikala-rahkadippi
2-3 perunaa, tonnikala, maustamaton maitorahka, 1 tl sinappia
Valmistus: pilko perunat suikaleiksi ja sekoita ne kulhossa yhdessä 1rkl öljyn sekä mausteiden (valkopippuri, suola, chili, paprika, grillimauste) kanssa. Kypsennä uunissa kunnes ovat pehmeitä (n. 20-25 min). Sekoita keskenään rahka, sinappi, tonnikala sekä ripaus suolaa ja pippuria tarvittaessa.

Broileri-kasvispasta
maustamaton kanafile, farfalle-pasta, vihreä ja punainen paprika
Valmistus: kypsennä kanafile uunipellillä, mausta haluamillasi mausteilla ja pilko pieniksi palasiksi kypsänä. Keitä pastan kanssa samaan aikaan pilkotut paprikat. Valuta kypsät pastat ja paprikat ja palauta kattilaan, lisää joukkoon tilkka öljyä (1 tl - 1 rkl), mausteita (paprika, chili, suola, pippuri) ja kanapalat. Sekoittele muutama sekunti ja lappaa lautaselle. :)

Jauhelihakeitto
10% naudan paistijauheliha, peruna, porkkana, varsiselleri, chili, purjo
Valmistus: paista jauheliha pannulla tilkassa öljyä ja pilko kaikki kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Lisää kattilaan vettä, mausteita (rouhittu mustapippuri, chili, paprika, jauhelihamauste) sekä kasvikset ja keitä n. 10-15 min. Tämän jälkeen lisää kattilaan jauheliha sekä pilkottu chili ja jatka kypsentämistä kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. 

Tonnikala-riisisalaatti
tonnikalaa, riisiä, salaattia, tomaattia
Valmistus: yhdistä keskenään keitetty riisi, tonnikala, salaatti ja pilkottu tomaatti, mausta haluamillasi mausteilla (mustapippuri, chili).

1 kommentti: