keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Syksyn treenitahti & juoksu-HIIT

Voisin vähän raottaa, minkälaista treenaamista meikäläisen marraskuu ja varmaankin myös joulukuu sisältää. Aiempiin massatreeneihin tuli hieman vaihtelua ja nyt mennään taas vähän erilaisella kaavalla, mutta kaikenkaikkiaan salilla saan ravata edelleen kuusi kertaa viikossa (<3).

Treeneissä pidetään sykettä korkealla ja vedetään läpi laajalti koko kroppaa aiemman massakausijaottelun sijaan. Kunnon jytky-lihaskuntoa niiden jäätävien post-workout-hiilareiden kera olisi kolme kertaa viikkoon, HIIT:iä kertaalleen vatsalihastreeniin päättyen, tappavan tylsää kevyen sykkeen cardiota myöskin sen yhden kerran viikossa (mikä on sekin aivan liikaa...) ja yksi 30min aikasidonnainen lihaskuntotreeni, jonka perään jälleen vatsat.

Siinä siis karkeasti jaoteltuna oma aikatauluni, hommaa riittää ja kiireisenä pysyy – ja hyvä niin. :) Olevinaan tämä neiti näkee myös selkeää (köh) kehitystä habassa ja tiirailee sitä ahkerasti lähes joka ilta, silittelee hellästi, pullistelee komeasti... On se ihan oikeasti kasvanut, mutta on vain tiukasti piilossa lämmittävän rasvakerroksen alla. :D Kevättä ja kunnon kiristyksiä odotellessa.

Sitten siitä HIIT:istä. Ah, se HIIT... Ihanan kamala, kamalan ihana yhdistelmä juoksumattoa, kauhunsekaisia tunteita sekä hikeä, verta ja kyyneleitä. Juoksunopeuteni olivat ihan ensimmäisinä kertoina 10,5 - 14, kun taas nyt aloituksena on 11 ja lopetuksena 17. Seuraavana tavoitteena olisi nostaa aloitusnopeutta ja vaikka sanonta "hitaasti hyvä tulee" olisi näppärä, niin pakko todeta, että kehitys etenee kyllä ihailtavan nopeasti. :) HIIT:iä harkitseville tai vaikka ihan harrastavillekin vinkkaan vielä Ida Jeminan postauksen Hiit ei toimi ellet tee näin – kannattaa pitää kirkkaana mielessä treeniin henkisesti valmistuen, iiks.

3 kommenttia:

 1. Hei, minua kiinnostaa tuo HIIT, kuinka se menee? Itse teen paljon intervallitreeniä, mutta HIIT on vieraampaa. Ekat vedot siis teet vauhdilla 11 ja viimeiset vauhdilla 17, mitä siinä välissä. Siis montako vetoa kullakin vauhdilla ja minkä mittaisia? Minkä mittainen palautus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En viitsi ihan täysin jakaa HIIT-rutiiniani, sillä se on kuitenkin pt:ni käsialaa ja hänelle kuuluvaa tekijänoikeutta. :) Jos kuitenkin vähän raotan, niin vedot ovat kestoltaan 20-40 sekuntia ja lepo (täysin paikallaan seisten) 10-30 sekuntia. Nopeutta yritän nostaa aina seuraavaan vetoon 1-1,5 pykälää, joskin nykyään yritän aloittaa esim. 14:sta ja nostaa 0,5 pykälää joka (toinen) kerta. Se, missä järjestyksessä lyhyet ja pitkät vedot menevät ja minkä mittaisilla palautuksilla, on sitten pt:ni räätälöimää enkä osaa sanoa siihen mitään perusteluita muuten kuin että tuntuu toimivan hyvin. :D

   Poista
 2. Ok. Kiitos tästä. Nyt sain kiinni ajatuksesta. Montako kertaa suunnilleen teet kovia vetoja? Intervallejahan tehdään usein esim 5x1km tai 4x4 min, tehdäänkö näitä paljonkin enemmän. Itseasiassa tajusin, että olen kyllä itsekin tehnyt joskus HIIT vetoja, en vain ole niitä niin mieltänyt. Silloin olen tehnyt 10x 40s, ja palautusta 20s kävellen/hiljempaa pyöräillen, jos olen tehnyt pyörällä.

  VastaaPoista