torstai 26. helmikuuta 2015

Mitä syön: torstai

 

Voihan polvi, blaah.

Ihmekös toisaalta, kun näitä ruokapostauksia vain tulee ja tulee, kun ei ole juurikaan mitään muuta mitä laittaa. Tai on toki - tämä vasen polvi tässä. Voisin kirjoittaa hänestä tarinaa viikon ajalta, kuinka olen odotellut hänen ihmeparantumistaan eikä loppua näy. Oletan, että vasen polveni on jotenkin ylirasittunut useasta juoksusta tai sen yrityksestä, sillä myönnän tempaisseeni useana päivänä peräkkäin joko ulkoilma-hölkkää tai HIIT:tiä juoksumatolla ja huomasin kyllä jo muutamien kertojen jälkeen pientä oireilua, mutten antanut sen häiritä ja tyhmänä (& tuhmana, soosoo) jatkoin vain harjoituksia.

Nyt olen viikon verran antanut polviparalle kuitenkin lepoa niin juoksusta kuin kaikesta polvea rasittavasta lihaskunnosta (eli käytännössä voin treenata vain yläkroppaa) ja silti, silti se typerys vieläkin kipuilee. No, nämä ovat tietysti omia murheitani ja teen niille kyllä toimenpiteitä täällä taustavoimissa, mutta ajattelin vähän avata sitä tännekin. "Blaah" on nimenomaan se sana, joka kuvaa fiiliksiä tällä hetkellä, kun odottavan ja parantuvan aika on pitkä. Jos teillä joskus vihloo, kipuilee tai muuten oireilee jokin nivel tai raaja, niin kuunnelkaa kroppaanne paremmin - itsekin luulin olevani maailman varovaisin ihminen sen suhteen, mutta jotain taisi naksahtaa päässä tai sitten polvi otti vain todella herkästi nokkiinsa.

No mutta, se siitä. Tänään ruuaksi uppoaa uunivihanneksia (porkkana, palsternakka & punajuuri) sekä broilerin fileeleikettä - kaikki uunissa ilman lisärasvaa paahdettuina. En edes yleensä tykkää maustaa ruokiani hirveästi, sillä sekä ajatuksentasolla että ihan käytännössä pidän siitä, kun ruoka maistuu ihan omalle itselleen eikä jollekin mausteelle tai pahimmassa tapauksessa maustekastikkeelle (esim. ketsupille), mutta tänään tein siinäkin poikkeuksen! Ja ihan hurjan poikkeuksen teinkin joo, heheh, mutta kasvisten joukkoon meni siis ruususuolaa, mustapippuria ja tattadaa, rosmariinia. Eikä siinä vielä kaikki. Broilerin päälle iskin chilirouhetta ja indian-mausteseosta. Villiä menoa. =)


Päivän kuvapläjäyksissä saatte myös nauttia ostoskassin sisällöstä, joka koostui tällä kertaa Lidlin antimista ja kustansi yhteensä 30 euroa. Olen kyllä ihan Lidl-uskovainen enkä pelkästään halvempien tuotteiden, vaan myös omasta mielestäni paremman ja ihanasti erilaisen tarjonnan vuoksi! Mukaan tarttui siis tällä kertaa:

~ 2 x 560g broilerin fileeleikettä
~ 400g kananpojan jauhelihaa
~ 2 x tonnikalaa vedessä
~ 3 x tomaattipyree
~ 2 x mozzarellaraaste
~ terttukirsikkatomaatteja
~ lehtipersiljaa
~ varsiselleriä
~ 1kg juuressekoitus
~ 250g herkkusieniä
~ sitruunatäysmehu
~ buffalowingsejä


Arvatenkin ainakin proteiinipizzaa luvassa viikonlopuksi, lääh. <3 Ja ehkä polvikin parantuu viikonlopun aikana, kun sille antaa oikein paljon lepoa ja hellyyttä, paijailee vähän ja juttelee kauniita. Pienen hetken se itse asiassa olikin jo täysin oireeton, mutta ilmeisesti raukkaparka protestoi vielä niinkin vähäistä liikuntaa kuin koiranulkoilutusta vastaan. Mutta me selvitään tästä kyllä, rakas polvi, ällös huoli. Toivo elää! (... sanoi punkki.)

7 kommenttia:

  1. Löysin sun blogin kun etin reseptejä ja tää vaikuttaa tosi kivalta blogilta :)

    VastaaPoista
  2. Mulla kanssa meni polvi viime kesänä ja myös juoksusta. Olin just kevään aikana rakastunut juoksemiseen ja sen helppouteen, niin kesän lämpimien säiden tullessa meni "ehkä vähän"yli :D ei siinä sitten auttanut kun odottaa ja todeta, että mä en kykene juoksemaan peräkkäisinä päivinä, vaan aina pakko pitää päivä välissä, ei vaan kestä. Ja ai että jos meen unohtaa lenkin jälkeen ulkoreiden venytyksen, kärsin heti seuraavana päivänä :/ ja aika monta kertaa se on tullut unohdettua, niinkuin venyttely muutenkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi itku, että nämä polvet tuntuvat olevan oikea murheenkryyni. Onneksi säkin pystyt sentään vielä juoksemaan ylipäätään, se jo lohduttava ja riittäisi mullekin toi joka toinen päivä tai edes kerran viikkoon. Niin helppoa ja vapauttavaa se nimenomaan on! Mä oon vielä maailman surkein venyttelijä, en käytännössä koskaan venyttele ja nyt alan maksaa ilmeisesti hintaa siitä :-( millä tavalla muuten teet sen ulkoreiden venytyksen tai onko jotain sulla toimivia venytysvinkkejä antaa tota polviongelmaa(kin) koskien? :))

      Poista
    2. Itselläni juoksijanpolvi vihoitteli koko viime talven/kevään ja vasta kesällä pääsin hiukan juoksemaan. Se vasta ankeaa oli, kun juoksu on oma "päälaji". Itsellä auttoi lepo, uudet pohjalliset ja sivureiden lihaskalvojen runnominen fysioterapeutin luona. Itse pystyin onneksi pyöräilemään, piti vaan muuttaa treenejä. Vieläkin tuo oireilee, jos juoksee paljon epätasaisella alustalla. Myös tulehduskipulääke voi auttaa akuutisti. Tsemppiä! Sanna

      Poista
  3. Minä tykkään myös Lidlistä. Millaista toi sitruunamehu on? Juotko ihan sellaisenaan?

    VastaaPoista
  4. Oisko sulla heittää välipala/iltapalavinkkejä aloittelijalle? :) Muuten on -10 projekti lähtenyt hyvin vauhtiin mutta tosiaan noi välipalat on osoittautunut hankaliksi... Aamuisin menee yleensä joko munakasta tai rahkasta, mehukeitosta ja marjoista tehty smoothie. Lounaalla vähärasvaista lihaa + vähän täysjyvä pastaa/riisiä ja tärkeinpänä kasviksia maha täyteen (n.300 g). Päivällisellä yleensä jotain salaattia (friseesalaatti, parsakaali, ruusukaali ja jotain lihaa) Itse lähdin aivan raparuokavaliosta, päivittäin tuli syötyä kaikkea nopeasti imeytyvää hiilaria ja huonoja rasvoja, nyt on 3 kk takana muutosta ja kilojakin on lähtenyt jo 4,5. Mä en vain keksi mitä mä söisin iltaisin, tästä syystä välillä olen jättänyt iltapalan syömättä tai syönyt jonkun omenan. Olisin ikikiitollinen jos muutaman vinkin laittaisit :)

    VastaaPoista