keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Mitä syön: keskiviikko


Yritän nyt oikein muistella, että missä vaiheessa päätin tehdä näistä päivän ruoka -kuvista omia postauksiaan sen sijaan, että olisin fiksuna tyttönä upottanut kuvat ruuista muun höpötyksen joukkoon. No, mennään nyt sunnuntaihin asti tällaisella tyylillä ja jospa ensi viikolla jotain vähän sulavampaa.

Tänään upposi taas kerran keittoa ja syy sille on vähän vähemmän mairitteleva kuin toivoisi: pelkään, että olen altistunut taudille, jossa päästään halimaan wc-pönttöä. :( Sen sijaan, että olisin lähtenyt tänään Ikean kautta omaan kotiin, niin vietänkin vielä muutaman päivän täällä vanhempien luona karanteenissa ja toivon, että tauti kiertää itseni kaukaa. Varotoimenpiteenä pitäydyn kuitenkin mahdollisimman nestepitoisissa ja pehmoisissa ruuissa, "heh"...


Olipa muuten hyvä pohjustus ja assosiaatio kalakeitolle, sillä lailla. Aina vain paranee. :D Mutta kuvien kalakeitto on kuitenkin todella herkkua ja tehty periaatteessa samalla rungolla kuin aiemmin mainittu kanakeitto eli jos se oli mielestäsi herkkua, niin kokeile ihmeessä pakastesein tai lohikuutioiden kera tätä ihanuutta!

Itselläni oli käytössä seitä, mutta (hunaja)marinoidut lohisuikaleet/-kuutiot olisivat varmasti paras lähtökohta maukkautensa vuoksi. Mukaan lähti parsakaalien, paprikan ja sipulin lisäksi porkkanaa, curryn tilalla käytin paprikajauhetta ja kanaliemikuution sijaan yhden kalaliemikuution sekä puolikkaan kasvisliemikuution sekä, hehhe, ripauksen broilerimauste-sekoitusta. :D Resepti vaatii siis vielä hiomista ja sen vuoksi en ala tässä vaiheessa kirjoittamaan sitä ylös, mutta onpas mukavaa vain soveltaa ja kokeilla kaikenlaista keittiön puolella! Yleensä siitä saa aikaiseksi vain katastrofin, mutta viime aikoina tähdet ovat olleet puolellani, jipii.

Tänään siis keittoa sekä sen kaverina rahkaa ja mehukeittoa, mehukeittoa, mehukeittoa ja vähän lisää mehukeittoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti