torstai 18. syyskuuta 2014

Tajunnanvirtaa

Lasken tunteja (tai tässä vaiheessa minuutteja) siihen, että pääsen taas unten maille ja blogin kirjoittaminen aiheesta "ei-mikään" on silti parempi keino kuluttaa aikaa kuin mahdollisesti ennenaikaisesti peiton alle suuntaaminen, hehe.

Lisäilen tänne nyt sitten kaveriksi erilaisia kuvia sieltä täältä ja yritän saada jotain järkevää aihetta aikaiseksi. Tiedättekö sen tunteen, kun on niin tylsää, että haluaisi tosissaan mennä nukkumaan ja päästä jo huomiseen? Nyt on se tunne.


Telkkarissa pyörii The Office US (allekirjoittanut täysin koukussa, lähes vieroituskunnossa...), kutoskautta mennään enkä kestä ajatusta, että koko sarja on oikeastikin jonain kauniina päivänä katsottu, hnnnggg. Silti ajatus tämän loppupäivän ohittamisesta tuntuu Officesta huolimatta pelottavan houkuttelevalta.

Suurin syy, miksi odotan tällä hetkellä huomista kuin kuuta nousevaa, on aamun jalkatreeni. Käytin koko viikonlopun, maanantain ja tiistain vapaa-ajan niin intensiivisesti treenin ja opintojen parissa, että tämä uudelleenlöydetty ylimääräinen vapaus tuntuu yhtäkkiä liialliselta – tänään aamulla oikein harmitti, kun HIIT-juoksun jälkeen töihin astellessa tajusin, että ne päivän treenit olivat sitten siinä. Ihana tunne treenata aamulla, ei siis valittamista siitä, mutta koko päivän paras osio onkin jo ohi eikä ole enää mitään, mitä odottaa. I'm a sicko. :D


Ylläoleva annos on muuten yksi maailman herkuimmista aterioista IKINÄ. Koostumus: jääsalaattia, fetajuustoa (10% rasvaa), tilkassa kookosöljyä paistettua maustamatonta broileria ja punasipulia, avokadoa ja tätä proteiinipastaa. Käytin tähän annokseen vieläpä viimeiset protskupastani, joten nyt on hyvä syy tilata vihdoinkin lisää – ja ehkäpä vähän jotain muutakin kivaa kylkeen, teille lukijoille nimittäin!

Tajusin vasta nyt kunnolla kyseisen proteiinipastan huippu-ravintoarvot: keskimäärin yhdessä annoksessa on huikeat 28 grammaa proteiinia ja vain 6,3 grammaa hiilihydraatteja sekä mitättömät 1,4 grammaa rasvaa. Tuote on valmistettu pääosin soijaproteiinista, herneproteiinista ja vehnäproteiinista, joten vaikka pääosin yritänkin vältellä gluteenia, niin sallin hyvällä omallatunnolla tämän itselleni. Edelleen vain se tärkeä osuus tämän pastan valmistuksessa: älä missään nimessä lisää keitinveteen suolaa.


Samoin voidaan sitten lisätä ruokaostosbudjettiin noin 8 euroa loimulohen, jääsalaatin ja purkkapussin muodossa. Tarkkoja summia en pysty luettelemaan, kun tottumuksesta jätin kuitin ottamatta kassalla. Hyvä tyttö, sillä lailla, heh. Hyvää oli silti, välillä saa vähän herkutella. <3

Olen myöskin lopettanut arviolta reilu kuukausi sitten kahvinjuonnin (joka rajoittui onneksi lähinnä työpaikan seinien sisälle, mutta sinne sitäkin ahkerammin) ja palannut takaisin vihreän teen ihmeelliseen maailmaan. Oma henkilökohtainen mielipiteeni kahvista ja kahvinjuonnista on se, että sitä ei tosiaan tarvita. :)

Jostain muistan lukeneeni, että siinä missä tavallisen, kahvia juomattoman henkilön vireystaso on jatkuvasti ja tasaisesti normaalilla tasolla, niin kahvihammastaan säännöllisesti ruokkivan henkilön vireystaso laskee ilman kahvia tämän normaalitason alle ja nousee kahvin myötä vain tuolle samalle tasolle, jossa se ilman kahvia kuuluisi ollakin. Vähän kuin tupakanpolttajankin tapauksessa.

Tässä voin toki olla väärässäkin ja samapa se, sillä joka tapauksessa kahvittomuus on ensimmäisten "vieroituspäivien" jälkeen ollut enemmän kuin hyvä ratkaisu – nyt ei tule älyttömiä piikkejä vireystason vaihdellessa enkä ole myöskään "riippuvainen" mistään ainesosasta edes pienissä määrin. Lisäksi inhottavat ja ensimmäistä kertaa itselleni iskeneet närästysoireetkin ovat vähentyneet, luojan kiitos.


HUH, melkoinen tajunnanvirta-teksti tästä tosiaan tulikin. :D Enää 1-2 tuntia, niin voin vihdoin suunnata hyvällä mielellä unten maille. Toivon todella, että tämä arki tästä vielä tasoittuu ja keksin vapaa-ajalleni vähän tähdellisempää tekemistä kuin sen tuhlaamista mitä ihmeellisin keinoin. Enköhän... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti