maanantai 24. elokuuta 2015

Herkkuja lautasella

Jos jostain olen iloinen, niin siitä, että terveellinen "dieettiruoka" voi olla toisinaan jopa niin maukasta, että sitä syö valehtelematta mielellään normaalin ruuan sijasta. Perjantaina sain nimittäin siskoni kylään heti aamuvarhaisesta ja kaiken muun touhuilun lomassa ohjelmanumerona oli keksiä meille jotain hyvää aamupalaa sekä myöhemmin lounasta. Ei tarvinnut kovinkaan kauan miettiä, mitä vääntäisi aamupalaksi, kun päätin tehdä tämän hetken lempiherkkuani: mustikka-proteiinipannareita, joiden kylkeen maapähkinävoita, mustikkarahkaa, tuoreita mustikoita, mustikkavettä ja kahvia.


Aivan tavallisen pulliaisen makuhermoihin nämä upposivat todella hyvin ja erityisesti huomioonottaen sen, että siskollani on keliakia – nämä kun ovat luontaisesti gluteenittomia ja maistuvat silti kuin tavallisilta amerikkalaisilta pannareilta. Kiitosta ja kehuja tuli ja kaikki katosi lautaselta! Yhteen pannariin tulee siis sauvasekoittimella blendattuna:

- 1 kananmuna
- 1/2 banaani
- 2 rkl rasvatonta maitorahkaa
- 1/2 dl proteiinijauhetta (itse käytin Star Nutrition Whey-80 Vanilla-Pear, kestosuosikki leivontaan)
- 1/2 dl kaurahiutaleita
- vajaa 1 tl psylliumia
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl himalajansuolaa
- 1/2 tl kanelia

- 1 rkl mustikoita (ripotellaan taikinan päälle vasta, kun se on kaadettu pannulle)


Lounasta miettiessä lähdin ruokakauppaan ilman minkäänlaista aavistusta siitä, mitä sitä sitten siskolle kokkaisi. Taivas oli rajana ja terveellisyys ei ollut pakollinen vaihtoehto, vaan ensisijaisesti halusin tarjota jotain maistuvaa. Lopputulos? Loimulohi-kvinoasalaatti kaikenlaisilla kasviksilla – ja jälleen kerran ruoka oli kuulemma "erittäin herkullista, äärimmäisen maukasta". Damn I can cook. Tai ehkä tällä kertaa damn I can assemble things into a delicious bowl of salad, hehe.


Loimulohi-kvinoasalaattiin tuli tällä kertaa:

- loimulohta, pinnalle ripaus himalajansuolaa
- keitettyä kvinoaa, pinnalle loraus sitruunamehua ja himalajansuolaa
- vesimelonia kuutioina
- raakoja herkkusieniä viipaleina
- paprikaa
- miniluumutomaatteja
- friseesalaattia
- tuoretta persiljaa


Postauksen linkki toteutettu affiliate-linkkinä TradeDoublerin kautta.

3 kommenttia:

  1. Ohhoh nyt kuulostaa hyvältä, nimittäin tuo pannari! =P Ja mä olen samaa mieltä siitä, että dieettiruoka voi olla tosi herkullista :) Mun maailma pelastui, kun löysin proteiinivanukkaan =`D Ei tartte koko ajan kuivaa maitorahkaa kiskoa. Täytyypä joku päivä kokeilla tuota pannaria :) Oli kiva löytää tämä blogi, menen lueskelemaan noita sun vanhempia juttuja :) Intoa tekemiseen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannari on kyllä superhyvää, ootko jo ehtinyt kokeilemaan? :) Resepti-osiosta löytyy kaikenlaista muutakin terveellistä herkkua, jos oikein innostut!

      Poista
  2. Testasin tota pannaria just. Tosi hyvää vaikka meinas palaa toiselta puolelta. Banaania vaan päälle, nam! Itse kyl varmaan kyllästyisin aika pian jos jatkuvasti tekis mut menee tälleen herkkuna aina välillä :)

    VastaaPoista