sunnuntai 9. elokuuta 2015

Proteiinia mustikkapiirakasta


Kelpaisikos erittäin vähäkalorinen, korkeaproteiininen, lähes rasvaton, mutta silti herkullinen ja mehukas versio mustikkapiirakasta? Mikäli totesit mielessäsi "kyllä kiitos", ota alla oleva resepti talteen, poimi metsästä pari desiä mustikoita ja siirry keittiön puolelle. Valmistus tapahtuu alle viidessä minuutissa, kypsennys puolestaan vartissa. :)

Tarvitset:
~ 2 kypsää banaania
~ 2-3 rkl rasvatonta maitorahkaa
~ 1,5 dl vanilja(-päärynä)wheytä
~ 2 tl leivinjauhetta
~ ½ tl suolaa
~ 1 tl kardemummaa
~ 1 tl kanelia
~ 2 kokonaista kananmunaa & 2 valkuaista

Pinnalle:
~ 2 dl mustikoita

Laita ensin uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vuoraa pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla (leikkaa halutessasi reunat tasaisiksi). Lisää kaikki taikinan ainekset kulhoon haluamassasi järjestyksessä, jonka jälkeen surrauttelet kulhon sisällön melko litkumaiseen muotoon jääväksi mössöksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan ja asettele lusikalla päälle mustikoita – huomioi, että mustikoiden kuuluukin upota taikinan joukkoon eli kannattaa pitää silmällä, mihin kohtiin on jo mustikkapalleroita pudotellut.

Uunissa 200 asteessa keskitasolla n. 15 minuuttia. Parasta todennäköisesti vasta seuraavana päivänä jääkaapissa yön yli seistyään, mutta näin hetki sitten pari palaa suoraan uunista mussuttaneena voin lämpimästi suositella myös uunituoreena herkuteltavaksi, supernam. <3

Ravintoarvot yhdelle palalle (yhteensä 8 palaa):
~ 85 kcal
~ 8,5g proteiinia
~ 7g hiilihydraatteja
~ 2g rasvaa


Postauksen linkki toteutettu affiliate-linkkinä TradeDoublerin kautta.

3 kommenttia:

  1. Uuuu! Nyt vaikuttaa tarpeeks simppeliltä Sannan kokeilevaan keittiöön :D Vielä vaan tuo prodejauhe (sellainen mikä ei ole menny vanhaks tammikuussa kuten omani, kröhöm..) pitäis malttaa hommata. Mutta, kysymys kuuluukin, että onko tuo vuoka about minkä kokoinen läpimitaltaan? Tuntuu, että noita taikinan raaka-aineita on niin vähän, että pitäis olla pieni, mut kyl se tossa kuvassa näyttää ihan isolta/normilta..

    Tuo ylempi kuva vaan on niin herkun näkönen, että hyvä etten haukkaa näytöstä palasta..! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaha, siitä vain kokeilemaan nimim. Even kokeileva keittiö on myös hyvin rajoitettu reseptien suhteen. :D Äsken syntyi samalla ohjeella omppupiirakkaa, mustikoiden tilalle vain luonnollisesti omenalohkoja eli sitäkin sopii kokeilla. :)

      Se vuoka on sellainen normaalikokoinen piirakkavuoka, mikähän se olisi siis läpimitaltaan? Aisti amatöörimäisyys. :D 28cm?

      Poista
    2. Jes, voisin veikata että oma vuoka ois about samaa kokoluokkaa (yhtälaisella ammattitaidolla mennään.. ;)) Tänks! Eikä kuulosta kyllä pahalta tuo omppuversiokaan!

      Poista