keskiviikko 13. toukokuuta 2015

"Reseptien Tinder" & kookos-bataattisosekeitto


Ihmiselle, joka ei koskaan ole välittänyt kasvissosekeitoista, on maailman suurin ja ihmeellisin asia, kun jostain päähänpistosta sellaista lähtee omin pikku kätösin valmistamaan ja saakin aikaiseksi mitä herkullisinta ruokaa ikinä!

Se, miten tämän sosekeiton pariin päädyin, oli Blogiringin ruokablogienkin yhteistyössä kehittämä sovellus Safkasi, jonka voit ladata (iPhonelle) iTunesta täältä tai suoraan puhelimen appstoresta. Ihan sairaan näppärä sovellus! Swiippaat vain vasemmalle ne reseptit, mitkä eivät nappaa ja oikealle ne, mitkä haluat talteen. =)

Sieltä löytyi tosiaan herkullisen näköinen bataattikeitto, jota hieman muuntelemalla sain oman versioni aikaan. Alkuperäistä en enää muista ulkoa, mutta se on hyvin samankaltainen kuin tämä omakin versioni eli avataanpa auki vielä!


Kookos-bataattisosekeitto

- 300-400g bataattia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/4 kasvisliemikuutiota (tai vaikkapa kanaliemikuutiota)
- 2dl vettä
- 200g kookosmaitoa
- ripaus cayennepippuria/chiliä maun mukaan
- ripaus suolaa maun mukaan
- loraus sitruunamehua maun mukaan

Aloita kuorimalla ja pilkkomalla bataatti kuutioiksi ja tee samat myös sipulille ja valkosipulille, jota ei kuitenkaan tarvitse esiis enää pilkkoa kuutioiksi, heh. Laita kattilaan vesi, liemikuution pala, kasvikset, cayennepippuria ja kookosmaitoa ja anna kiehua noin 15min tai kunnes bataatit ovat kypsiä. Ota sen jälkeen esiin sauvasekoitin (vekoitin, joka jokaisesta keittiöstä on pakko löytyä eli jos et vielä omista, niin herranjumala osta!) ja surrauttele smoothiksi. Lorauta joukkoon sitruunamehua (tai limemehua) ja maista, tarvitseeko keitto vielä suolaa tai muita mausteita. Tarjoile rasvattoman raejuuston kanssa, noin 100g riittänee per annos.


Opin myös, että tämä annos on raejuuston kanssa vegetarinen ja ilman raejuustoa jopa vegaaninen eli siinä mielessä uusia, mutta hauskoja aluevaltauksia myös itselleni! Alan pikkuhiljaa tiedostamaan, että lihankulutuksemme on oikeasti aivan uskomattomissa sfääreissä (ylikulutus) ja vaikuttaa moneen asiaan tällä maapallolla. Yritänkin nyt tietoisesti alkaa muuntamaan edes muutamaa päivää viikostani sellaiseksi, joissa itse lihaa ei tulisi mussutettua – kasvisruoka kun on ihan hirmuisen hyvää, jos sille antaa rehdin mahdollisuuden eikä lihaa vain yksinkertaisesti ole pakko vetää joka aterialla. Tätä yrittämään siis täällä suunnassa, fiilis huva! :)

Ravintoarvot yhdelle annokselle karkeasti:
Energiaa: 380kcal
Proteiinia: 18g
Rasvoja: 18g
Hiilihydraatteja: 33g

4 kommenttia:

  1. Mä rakastan kasvissosekeittoja ja ne on ihan loistavia just raejuuston kera niin saa protskut samalla :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mä innostuin tekemään eilen punajuurisosekeittoa ja oikein hihkuin miten nättiä se oli kunnes pääsin maistamaan... Täytyy siis vielä pysyttäytyä tutuissa ja turvallisissa (eli tässä bataatissa :D) näin ei-sosekeitto-ystävänä, heheh. Näppäriä olisivat ehdottomasti - kevyttä ja raejuustolla nimenomaan protskua mukaan. Aah ollapa kasvissosekeittojen ystävä luonnostaan...

      Poista
  2. Tosi hyvältä kuulostaa tuo keitto! Pitäisi useammin tehdä sosekeittoja ruuaksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, paitsi että kuten yllä todettu, niin pientä varausta joudun vielä pitämään yllä. En yleensä ole edes todellakaan nirso, mutta se punajuuri-sosekeitto oli vain niin tylsää että! :DD

      Poista