sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Suosituksia minijärkkärille?

Kokeillaan nyt tätä kanavaa vastavuoroiseen keskusteluun, sillä uskoisin, että blogimaailman piireissä – joko itse kirjoittajana tai muiden blogeja lukevana – monella olisi edes jonkin verran kosketuspintaa aiheesta nimeltä järjestelmäkamera!

Itse kuvailen tällä hetkellä paitsi iPhone kutosen sinänsä ihan hyvällä kameralla, niin myös siskoni laina-järkkärillä muotoa Canon EOS 600D + jonkinmoinen objekti, josta en hirmuisesti tiedä, mutta ihan hyvin näyttää toimivan normaalissa käytössä. Laadun kuvissa huomaa tottakai heti ja järkkärikuvat ovat aina aivan mielettömän upeita verrattuna kännykän kameraan, mutta kyseinen järkkäri, niin hyvä kuin onkin, on hieman epäkäytännöllinen kahdesta syystä:

a) se ei ole 24/7 käytettävissäni ja
b) se on niin hirmuisen iso.


Siispä ajattelin tässä pistää vähän rahaa syrjään ja oikeasti hankkia itselleni ennemmin tai myöhemmin ikioman minijärkkärin, jonka kuljettaminen ympäriinsä olisi hieman helpompaa. Hyvään laatuun tottuneena en haluaisi kuitenkaan lainkaan tinkiä edellä mainitun Canonin laadusta – jos jotain, niin aina voisi jopa parantaa – ja järkkäreistä ei valitettavasti löydy tämän enempää kokemusta tai sen suuremmin tietoakaan.

Olisiko sinulla siis suositella jotain hyväksi havaittua, oikeasti laadukasta mini-järjestelmäkameraa ja siihen must-have lisävarusteita (hyvät objektiivit) ja ennen kaikkea miksi juuri tämä merkki/malli? :) Olisin äärimmäisen kiitollinen ihan kaikista kokemuksistanne, joten tykittäkää ihmeessä mielipiteitänne – ihan vaikka ne olisivat vain pelkkiä arvailuja tai omia pohdintojanne samasta aiheesta!

Eve kiittää ja kuittaa. ♡ Teen tietysti myös omaa taustatutkimustani aiheesta, kunhan aikataulu-paletilta vapautuu vähän tilaa, mutta teidän mielipiteenne olisivat myös erittäin suuri apu tässä suuressa teknisten kameratietojen viidakossa!

6 kommenttia:

 1. Sain just tänään minijärkkärin! Sonyn mallin, jossa on käännettävä kuvaruutu, joka on kätsy selfieissä ;) Kunhan pääsen käyttämään kameraa, voin kirjoitella, millainen se on. Siskoni, joka on ihan pro kuvaushommissa, oli miehelle kyseistä kameraa suositellut, joten uskon tuon olevan aika hyvä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiiii, onnistunut äitienpäivä ollut siellä! Joo hihku ihmeessä myöhemmin miltä tuntuu :)) jään innolla odottamaan - sekä mielipidettä että itse kuvia!

   Poista
 2. Ei mitään tietoa kameroista, mutta pakko tulla kommentoimaan silti, luin otsikon: suosituksia minijälkkärille :) aloin heti pohtimaan miten pieni sen pitää olla ja miten terveellinen. Avaan tekstin ja silmille pamahtaakin tietoa kamerasta.. sinne valui ne tietämykset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, no hei jos pienistä ja terveellisistä minijälkkäreistä on ehdotuksia, niin antaa toki palaa niitäkin! :D

   Poista
 3. Itse voin ainekin ihan sydämmen pohjasta suositella noita Olympuksen minijärkkäreitä! Ihan itse kuvailen tolla Olympus PEN mini E-PM2 ja saa todella hyvää jälkeä! Se taitaa olla noita halvimpia mallejakin niiltä ja todella hyvän laatuisia kuvia ja videota. Itse kuvaan Youtubeen kauneusvideoita ja hyvin tulee full hd kuvan laatua tolla kapistuksella! Eli kannattaa tutustua Olympukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin sama malli on omassakin mielessä käynyt! :) yksi vain epäilyttää eli se, onko kyseessä oikeasti markkinoiden "paras" (hinta-laatusuhde huomioiden) minijärkkäri vaiko vain markkinoiduin, kun kyseinen mallihan on ollut huikean paljon blogimainonnassa esillä. Mä en ikinä pysty suorilta käsin luottamaan paljon mainostettuun, vaan sitä vastoin joudun tällä tavalla tekemään enemmän tätä taustatyötä :D mutta suuri kiitos arviosta, nyt taas vähän parempi fiilis ko. mallista jos noin hyvää rehellistä palautetta tulee :))

   Poista