sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Banana Nut Granola


Tässä tulee nyt sitten semi-terveellisen, joskin myös semi-kaloripitoisen Banana Nut Granolan resepti. Tämä ei ole omia taikojani, vaan kaverin kokkikirjasta lainattua, mutta laitan sen teille tänne kuitenkin uudelleen auki ainesosien ja työvaiheiden kera. Tulee muuten hurjan hyvää, kannattaa ehdottomasti testata!

Tarvitset:

~ 2 banaania
~ 2/3 dl öljyä (itse käytin auringonkukka)
~ 2/3 dl vaahterasiirappia tai muuta makeaa
~ ripauksen laadukasta suolaa (merisuola, ruususuola...)
~ 1/4 tl muskottipähkinää
~ 1 tl kanelia
~ 7-10 dl kaurahiutaleita koostumuksen ja maun mukaan
~ erilaisia pähkinöitä, siemeniä, goji-marjoja, kaakaonibsejä...


Aloita muussaamalla banaani kulhossa mössöksi (haarukka toimii apuvälineenä loistavasti) ja kippaa sen jälkeen kaikki muut ainekset paitsi kaurahiutaleet mukaan. Lisää lopuksi kaurahiutaleita pikkuhiljaa taikinamössöä samalla sekoitellen, kunnes koostumus on melko kuivaa – mitä kuivempaa, sen rapeampaa (luulisin).

Tämän jälkeen koko komeus litteäksi levyksi leivinpaperin päälle ja uuniin 175 asteeseen ensin 15 minuutiksi, jonka jälkeen paistos käännetään (monessa osassa, heh) ja pidetään uudelleen uunissa toiset 15 minuuttia. Valmista, kun hieman ruskistunut pinnalta. Jäähdytä, napostele tai tarjoa myslin kanssa. Säilyy näppärästi aamiaistarpeita ajatellen muoviastiassa!

Vinkki: ainakin rusinat ja mahdollisesti muutkin kuivatut hedelmät kannattaa lisätä joukkoon vasta uunioperaation jälkeen.

5 kommenttia:

  1. Voi vitsi kun hyvännäköstä! Kiitti reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös! Aah mulla olis vielä muutama resepti jaettavana, voispa joku muu vaan kirjottaa ne ylös ja auki :D

      Poista
  2. Todella hyvä blogi sinulla, melkein kokonaan olen sen lukenut läpi ja olen saanut hyviä vinkkejä, kiitos paljon :) Osaisitko sanoa mitä noihin resepteihin voisi laittaa banaanin tilalle, kun olen allerginen sille?
    Mukavaa kesän jatkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos kauniista sanoistasi :) hmm, bansku tuo tähän ruokaan lähinnä kosteutta ja makeutta, joten voisit kokeilla joko omena-/päärynä-/mango-/persikkasoseella (tms!) tai sitten ihan vain jättää sen pois ja katsoa, mitä tapahtuu! :)

      Poista
  3. Kiitos vinkeistäsi, täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista