sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Silmät auki, maailma on kaunis

"Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
- Albus Dumbledore

Elämä rakentuu pienistä palasista, yksityiskohdista, jotka voi huomata tai olla huomaamatta ja joiden merkityksen voi sivuuttaa tai olla sivuttamatta. Se, mikä on itselleen tärkeää ja saa itsensä iloiseksi riippuu toki jokaisesta itsestään, mutta tässäpä sympaattinen esimerkki siitä, mikä sai itselleni lempeän hymyn väkisinkin huulille. :)

Neljä viikkoa sitten törmäsin ulkona sattumalta tähän kuvioon:


Kävelin jo ajatuksissani näiden sydämien ohitse, kunnes ymmärsin peruuttaa ja napata kuvan itselleni muistoksi. Kuinkahan monta kertaa sitä tuleekaan sivuutettua tällaiset arjen pienet "ihmeet" sen suuremmin olkaa kohauttamatta ja monikohan tuostakin käveli ohitse sen suuremmin maahan katsomatta? Statistiikkoja en tiedä, mutta olen onnellinen siitä, että pysähdyin nanosekunniksi huomatakseni, ettei siinä maassa ollutkaan pelkästään tavallisia renkaanjälkiä. Joku jossain jostain syystä on nähnyt vaivaa piirtääkseen maahan nämä kuviot, jotka jo hetken päästä katoavat lumipeitteen tai jalanjälkien alle.

Kaksi viikkoa edellisestä kuvasta törmäsin yliopistolla tähän ihanaan pariskuntaan, joista hetken mielijohteessa päätin jälleen ottaa kuvan – onneksi! :))


Miten söpöä, toivottavasti tämäkin kuvio on kirvoittanut mahdollisimman monia hymyjä. Love is in the air – niin heillä, jotka näitä kuvia päätyvät piirtämään kuin myös meillä, jotka niitä pysähdymme tässä hektisessä elämässä ihastelemaan ja arvostamaan.

Kahden viikon päästä tästä, muutama metri ennen kotioveani, oli maahan piirtynyt vielä syystä tai toisesta tällainen kuvio. Monelle varmasti mitätön laikku lumessa, mutta tälle tytölle ei. Kamera esiin ja kuva muistoksi.


Kuten todettu, joillekin tällaiset elämän pienet yksityiskohdat ovat yhdentekeviä ja mitättömiä, mutta minulle eivät. Näissä on sitä jotain suunnittelematonta taikaa, jota en oikein osaa kuvaillakaan. Pienen pieniä juttuja, joilla on suuren suuri voima.

Tämä maailma vaikuttaa välillä aivan hirmuisen kylmältä ja julmalta paikalta, jossa raha on menestyksen mitta ja sen tuottaminen ja arvon kasvattaminen elämän prioriteetteja. Joissain piireissä ihmiset ovat lisäksi niin oman onnensa seppiä, että muualle ei vilkaista ja jos joku toinen kaatuu, hän saa nousta itsekseen tai olla nousematta. Tough love, life's rough so wear a helmet?

Jos minä kaadun, jään mielelläni hetkeksi maahan tutkailemaan, mitä kaikkea jännää siitä perspektiivistä näkeekään.

En itse haluaisi elää maailmassa, jossa empatiaa, rakkautta, ystävällisyyttä, kiltteyttä, anteliaisuutta ja hyväntahtoisuutta ei ole olemassa. Onneksi tähän voi jokainen itse omilla teoillaan, arvoillaan, asenteellaan sekä ennen kaikkea käytöksellään vaikuttaa, kun vain muistaa avata silmänsä ja päästää vähän auringonvaloa elämän jokaiselle osa-alueelle. Siispä en onneksi koskaan joudu elämään kauhuskenaario-maailmassani – minun omassa pienessä onnellisuuskuplassani aurinko paistaa, vaikka olisi jo keskiyö ja elämä on täynnä edellämainittujen kuvien mukaisia pieniä yksityiskohtia, kun vain maltan pysähtyä huomaamaan niitä.

If you want to feel rich, count all the things you have that money can't buy. <3

Olen myös jaaritellut (:D) onnellisuudesta aiemminkin, halutessasi voit tsekata siis myös nämä:
What goes around, comes around
Positiivisen asenteen voimasta
Carpe That Effing Diem

2 kommenttia:

  1. Kaunis tuo ensimmäinen kuva<3 eikö tuollaisia kuvioita voi tulla ihan vahingossakin autonrenkaista kun kääntyilee ja peruuttelee? :D maailma viestittää meille koko ajan jotain kautta :)

    VastaaPoista