maanantai 27. lokakuuta 2014

Maanantai, viikon paras päivä

Oli aika, jolloin en ymmärtänyt maanantaivitsejä. En ymmärtänyt, kuinka joku voi tuntea niin vahvasti yhtä viikonpäivää kohtaan, kun itselleni se oli samanlainen päivä kuin mikä tahansa muu. Selkeästi tässä päivässä on silti oltava jotain, sillä niin monella tuntuu olevan siitä mielipide. Pikkuhiljaa aloin sortua samaan ja maanantai alkoi omassakin päässä olla sitä samaa, tunkkaista tylsyyttä: hyvästi ihana viikonloppu, tervetuloa tylsä arki ja tj 5, kunnes vapaus koittaa jälleen.

Höpö höpö. :) Maanantaissa ei ole mitään vikaa, vaan päinvastoin se on ehkä nimenomaan se viikon paras päivä. Maanantai kickstarttaa viikon, tee siitä paras mahdollinen. Maanantai antaa mahdollisuuden vetää syvään henkeä, nollata ja aloittaa kaiken alusta. Raikas, piristävä, puhdistava maanantai, joka pyyhkii pois viime viikon murheet ja tähtää aina vain parempaan uuteen viikkoon. Maanantai on toivoa ja optimismia täynnä. Maanantaina kaikki on mahdollista, silloin elämässä ei ole esteitä. Viikko on vasta alussa ja boy oh boy, mitä kaikkea sen aikana vielä saavutetaankaan.

Maanantai ei ole mikä tahansa päivä – maanantaissa on voimaa.

Usein ongelmat eivät johdu viikonpäivästä, vaan siitä, mihin arkeenpaluu viittaa. Jos ei pidä arjen elämänvalinnoistaan, niin se ei ole maanantain vika, vaan syy on jossain muualla. Jotta voi olla onnellinen, on muutettava joko asennetta tai uskallettava tehdä niitä konkreettisia muutoksia. Viime viikkoina olen itse odottanut maanantaita kuin pikkulapsi jouluaattoa ja toivon, että muutkin olisivat näin energiaa ja intoa täynnä pelkästä viikonpäivästä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti