tiistai 10. kesäkuuta 2014

Maapähkinävoi & lehtiselleri

Tässä sellainen kombo, joka kuulostaa oudolle ja ällöttävälle, mutta maistuu sitäkin herkullisemmalle: maapähkinävoi ja lehtiselleri. <3 Ja voin vakuuttaa, etten itsekään pidä sellerin mausta sellaisenaan, en todellakaan, mutta tällä yhdistelmällä se jää sitäkin herkullisemman maapähkinävoin peittoon.

Välipalana tämä on suorastaan helppouden perikuva eivätkä arvotkaan ole huonot. Selleri on itsessään lähes kaloriton, kun taas maapähkinävoissa on hyviä rasvoja ja proteiinia sekä ihan pikkuriikkisen myös hiilaria.  Maapähkinävoitakaan ei tarvitse (tai kannata) yhdeltä istumalta vetäistä koko purkkia, vaan pieni määrä riittää useammalle sellerinvarrelle peittämään sen vahvaa makua. Purkki vain auki ja dippailemaan!

Tarvittaessa – siis jos selleri ei maapähkinävoista huolimatta uppoa millään – voi maapähkinävoita huoletta dippailla myös kurkun kera. Omasta mielestäni selleri-kombinaatio on kuitenkin ylivoimaisesti parasta ja itse sellerinkin makuun tottuu aina vain paremmin, mitä useamman kerran rouskuttelee. Suosittelen ottamaan edes parin kokeilukerran verran testiin, slurps. :)

7 kommenttia:

 1. Entä kun ei voi sietää selleriä EIKÄ maapähkinävoita, parasta varmaan pysytellä erosta tuosta kombosta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten voi olla mahdollista, ettei joku tykkää maapähkinävoista? :o Joo siinä tapauksessa tuskin kannattaa edes kokeilla. :D

   Poista
 2. Kokeilin ja olipa hyvää:) kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii kiva kuulla, että osuu ja uppoaa! :))

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. OMG! Perun niin puheeni! Ostin viime viikolla maapähkinävoita kun tarvitsin yhteen ruokaan, ja totta kai sitä jäi yli. Tänään ostin huvikseni selleriä, ja oli ihan pakko testata. Aivan älyhyvä yhdistelmä, olisin vaan voinut jatkaa syömistä (miten niin mulla on mässyputki päällä) mut onneksi sain lopetettua yhden sellerinvarren jälkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vähänkö hyvä! Elämä voi yllättää :D Mun mielestä todella näppärä varsinkin töissä välipalana, slurps.

   Poista