torstai 25. huhtikuuta 2013

Tonnikalapihvit (GoFatGo / Superdieetti)

Ai että, miten paljon tykkään Superdieetti-ohjelman foorumista! Todella tsemppaavia keskusteluketjuja ja inspiroivia ruokavinkkejä. :) Ehdottomasti yksi palvelubn parhaimmista puolista, vaikka ruokavaliot ja treeniohjeet aivan huippuja ovatkin.

Tällä kertaa testiin meni sitten foorumilta poimittu resepti tonnikalapihveistä, hieman sovellettuna tosin. Idea on hyvin simppeli ja silti todella maukas – eikä maistu kovin vahvasti tonnikalaltakaan, joten sopii myös niille, jotka eivät siitä normaalisti niin kovin välitä. :)


Tarvitset vain:
~ 100g tonnikalaa vedessä
~ kanamunanvalkuaisen
~ (puna)sipulia
~ suolaa, sitruunapippuria, chiliä, cayennepippuria tai mitä ikinä haluatkaan käyttää maustamiseen

Sitten vain sipuli silpuksi ja kaikkien ainesten sekoittaminen kulhossa, muotoillaan mössöstä pari pihviä ja paistetaan pari minuuttia pannulla oliiviöljyssä! Todella helppoa ja oi-niin-herkullista. :p Itsehän vannoin vielä tällä viikolla, etten enää koskaan lähesty uunia tai hellaa. Kuulun siihen riskiryhmään, joka onnistuu aina joko a) polttamaan ruuan tai b) polttamaan kämpän (ainakin palohälyttimen mielestä), mutta tätä ruokaa uskaltanen sentään edes silloin tällöin valmistaa, hehe.

7 kommenttia:

  1. Mä en oo vielä koskaan onnistunu polttaa itteeni, ku pelkään kaikkee kuumaa niin pirusti (vaikka jotain kynttilöitäki).... Mutta! Vannoin viimeks äsken etten enää lähesty koko keittiötä, koska onnistun aina viiltää itteeni jollain! Aina jos leikkaa paprikaa esim, tai leipää tai mitä vaan.. Tänään tein kuitenki huiput, viilsin sormen auki TONNIKALAPURKILLA! -.- ja niin hienosti onnistuinki että piti melkeen lähtee ompeluttaa ku ei se meinannu tyrehtyä ollenkaa vaikka miten paino ja piti korkeella ja kylmääki kokeilin nii oikee valumalla vuosi 20min... Että hyvä me :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no itsehän juuri hajotin sitten yhden noista jättilautasista sirpaleiksi että vahvasti menee täälläkin. :D Pitäisi perustaa joku kerho tällaisille loistaville kodin hengettärille, joiden kodinkoneet, ruoka-aineet ja astiat vaan sattuvat olemaan liittoumassa meitä vastaan...

      Poista
  2. Kiitos, olen tosin tehnyt tämän (osittain) jo kolmeen kertaan joten voi olla, etten jaksa enää neljättä. :)

    VastaaPoista
  3. Tämä menee muuten testiin heti huomenna! Olen miettinyt pääni puhki että mitä ihmettä mä teen lapsille ja itselleni huomenna ruoaksi, ja taidan siis testata näitä pihvejä. Toivottavasti lapsillekin kelpaa, ainakin tykkäävät tonnikalasta eli luulisi menevän alas...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja mähän löysin blogisi pari päivää sitten ja oli pakko aloittaa lukeminen ihan alusta. Nyt olen päässyt tänne saakka, ihan koukussa. Pakko tunnustaa myös se, että jos selailet mun blogissa kuvia niin kuntosali voi olla aika tutun näköinen ;)

      Poista
    2. Juu, tutulle näyttää! :D Noista tuli yllättävän hyviä, vois itsekin tehdä taas pitkästä aikaa. Pysyy vain vähän huonosti ehkä kasassa, mutta kun varovasti käsittelee, niin kyllä se siitä. :)

      Poista
    3. Oli muuten hyviä pihvejä, mulle jäi huomiseksikin. Jopa iso-A tykkäsi, pikku-a ei tapansa mukaan suostunut edes maistamaan kun oli uutta ruokaa ja söi vain makaronit... Paistoin pikkulettupannulla niin pysyi suht. hyvin kasassa :)

      Poista