perjantai 1. helmikuuta 2013

Ruokapäiväkirja (GoFatGo)

Ajattelin koota yhteen yhden päivän ruokapäiväkirjaa, jotta kävisi vähän tarkemmin ilmi, mitä syön ja milloin syön sekä miten paljon kaloreita sekä proteiinia noista syömisistä nyt sitten tulee. :)

Tässä siis esillä keskiviikon syömiset. En ole sitten (vielä!) rekisteröitynyt kalorilaskuri.fi:n sivuille, joten kulutus ei ole laskelmoitu oman painoni mukaan vaan siinä taitaa olla oletusarvona 2500kcal. (Oma kalorikulutukseni on pyöristettynä 2000kcal päivässä, jonka lisäksi jumppailin keskiviikkona vielä 30 minuutin ajan Les Mills CXWorx-tunnilla lihaskuntoharjoittelua.)
Ja sitten lähdetäänkin purkamaan päivän aterioita! Eli:

Aamupala (klo 10)
100g raejuustoa + 25g kaurahiutaleita + 100g sokeritonta mehukeittoa

Lounas (klo 12)
jauhelihamössöä (100g naudan paistijauhelihaa + säilykeherkkusieniä + tomaattipyrettä + porkkanaa + sipulia) + kanamunan valkuainen + 100g salaattia

Välipala (klo 14)
40g (= 1dl) Fast Dietmix -proteiinishake, suklaa

Illallinen (klo 16)
jauhelihamössöä + 40g tumma makaroni + 100g salaatti

Iltapala (klo 18)
40g (= 1dl) Fast Dietmix -proteiinishake, suklaa

Treenin jälkeinen palautusjuoma (klo 20)
40g (= 1dl) Fast Dietmix -proteiinishake, suklaa

Eli noin 1400kcal kertyisi tämän treenipäivän kaloreiksi. Mielestäni tämä onkin ihan hyvä lukema, kun ottaa huomioon tosiaan sen lihaskuntotreenin päivän päätteeksi. :) Ja tosiaan, itselläni tarkoitus on pudottaa sitä painoa, joten jos joku tavoittelee laihtumisen sijaan lihasten kasvatusta, niin silloin ei ilmeisesti missään nimessä kannata syödä näin vähän! Oma tietämykseni on siltä osin kyllä erittäin puutteellista, mutta olen siinä käsityksessä ainakin itse, että tällöin pitäisi syödä jopa enemmän kaloreita kuin kuluttaa tai vähintäänkin yhtä paljon, jotta lihaksilla on jotain millä kasvaa. Korjatkaa, jos olen väärässä! :)

2 kommenttia:

 1. Moikka! Alotin tän dieetin pari viikkoa sitten, ja pähkäilin vaan, että jos tekee jonkun treenin (niinkun esim sun treeni iltapalan jälkeen) niin toimiiko toi palautusjuoma vaan pienenä lisänä? Eli sillä ei korvata ateriaa treenipäivänä? Meinaan, että jos korvataan, niin sillon olisit skipannut iltapalan ja juonut palautusjuoman treenin jälkeen iltapalana.

  Itse oon tietämättömänä tehnyt niin että oon juonut sen päivällä palautusjuomana, ja tällöin hypännyt yli koko iltapalan. Se on ehkä sitten väärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka moi! Mä en nyt ole niin ekspertti tässä kaavassa, että uskaltaisin sanoa, mikä on oikein ja mikä väärin. Riippuu hirveästi toisaalta treenistä, lähtötasosta ja tavoitteista sekä myöskin palkkarin sisällöstä että kannattaako sillä korvata yksi ateria vai vetäistä suoraan päivän aterioiden päälle. Go Fat Go:lla ei muistaakseni ollut palautusjuomaa erikseen mainittuna, mutta Superdieetillä se taisi tulla päivän ruokien lisäksi treenipäivinä.

   Sovella vähän oman järjen mukaan, sen kai uskaltaisin antaa neuvoksi. :) Jos palkkarissasi on paljon hiilareita proteiinin lisäksi (eli samoin annokseen mahtuu myös kaloreita useampi satanen), niin se varmaan kannattaa nauttia välipalan tms sijaan, kun taas lähes hiilariton proteiinijuoma (esim. Star Nutrition Whey, jota monella/itsellänikin on) on niin kevyt satsi, ettei sillä voi käytännössä korvata kunnon ateriaa muuttamatta merkittävästi päivän kaloritavoitetta. Liian vähänkään kun ei ole tarkoitus saada. Hmm... Summa summarum sanoisin ehkä, että vedä aterioiden päälle se palkkari jos se ei ole aivan järkyttävän tuhtia hiilarimömmöä (vertauspohjana Star Nutrition Gainer, jossa reilusti enemmän hiilareita kuin proteiinia) – ei siitä niin suurta haittaa ainakaan ole. :)

   Poista