keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Valio Profeel

Olen jo pidemmän aikaa vältellyt rahkojen ostamista ruokakauppaan astuessa ja korvaillut välipala- ja iltapalarahkat Fast Dietmix -juomalla. Jostain syystä ajatus rahkasta tökkii, vaikka tarpeen vaatiessa sen konkreettisesti suuhun lusikoiminen ei olisi mikään ongelma. Taidan vain muistaa väärin sen suhteen, että rahka maistuisi kitkerämmältä kuin mitä todellisuudessa onkaan... :D

Joka tapauksessa maanantaina kaupasta lähti sitten kotia kohti kaksi Profeel-proteiinirahkaa – mustikkarahka ja mandariini-appelsiinin makuinen proteiinirahkarae, jossa on siis nimensä mukaisesti sekä rahkaa että raejuustoa.
Suureksi yllätyksekseni suosikikseni nousi ehdottomasti tuo raejuustollinen versio, iso tykkäys sille! Maku oli todella herkullinen ja koostumuskin kelpasi, vaikka purkin loppua kohden raejuustoa tulikin hieman jauhettua suussa. Hyvää oli toki 'tavisrahkakin', mutta tällä kertaa ainakin makunsa puolesta appelsiini-mandariini vei voiton. :)
Siinä hieman tarkempaa kuvaa vielä koostumuksesta, eli paksua on! :D Samantyyppinen koostumus ilman raejuuston rakeisuutta oli myöskin mustikka-proteiinirahkassa. Ja protskua näissä on siis joko saman verran tai muutama gramma enemmän /100g normaaliin rahkaan verrattuna, riippuen hieman valmistajasta. Sekin täytyy mainita, että normirahkaa kuuluisi sitten vetää 250g ja näissä taisi olla vain se 150g... Mutta tällä hetkellä parempi nautiskella välillä näitä kuin jämähtää ikuisesti siihen Dietmix-proteiinijuomaan, kun kerran normirahka ei tunnu uppoavan. Ehkä joku päivä palauttelen tosin senkin takaisin ruokavalioon! :)

5 kommenttia:

 1. Mää en pysty syömään rahkaa sellasenaan, en millään. Olen yrittänyt marjoilla, ananaksella, pilteillä, mehukeitoilla ja mehuilla saada sen uppoamaan, mutta ei vaan millään. Onneks tuli nää ProFeelit, vaikkakin näissä on vissii vähemmän protskuu jne jne niin näitä mä vetelen aina välipalaksi. Nam herkkua!! :) Kallista sellaista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, harmin paikka tosiaan, ettei Profeel ole yhtä edullista kuin rahka – muuten mullakin olisi jääkaappi täynnä pelkkää Profeelia! :D

   Poista
 2. Ite taas oon ihan mahdoton rahkahullu! Ja noi proFeelit taas mulla ei meinaa mennä millään alas.. Varsinkin se joku mustikka rahkarae oli mun mielestä ihan hirveän makuista!En tie, ne mun suuhun maistuu vaan vähän liian teollisen makusille. Veikkaan että tottuminen tavallisen rahkan makuun voi viedä aikansa. Voin sanoa kokemuksesta että oon ite nykyään niin tottunut sen makuun, että saatan välillä lusikoida sitä pelkälteen suuhun!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, mä taidan pudota noiden kahden välimaastoon, Profeelin puolelle kallistuen tosin. :p Rahkaa en pysty paljaalteen syömään, vaan siihen on aina pakko sekoittaa mehukeittoa...ja paljon! :D Mutta tottahan se, että makuaisti kehittyy ajan myötä jos vain jaksaa lusikoida sitä pelkkääkin rahkaa suuhunsa, joten ehkä jonain päivänä rahka kuuluu herkkujen herkkuihin täälläkin! :)

   Poista
 3. Ootko syöny ehramin rahkoi, ihan parasta :) sellasenaa, marjoilla, vehnäleseillä...

  VastaaPoista