maanantai 11. marraskuuta 2013

Blogin vuosipäivä!

Hihhiih, hauskaa vuosipäivää mulle ja mun blogille! <:)

Linkkaanpa suoraan blogini ihan ensimmäisen postauksen tähän ja ensimmäisen dieettipäivän postauksen tähän, tättärää. Voi että, miten kaukaiselta ne ajat nyt tuntuvatkaan, kun kahlasimme ystäväni Tiinan kanssa pitkin kaupan hyllyjä vihanneksia, rahkoja, raejuustoja ja vähärasvaisia lihoja ihmetellen. Miten paljon sitä ihminen onkaan vuodessa oppinut ja kasvanut (henkisesti, ei fyysisesti, heh)!

Nykyään siitä "dieetistä" on tullut ihan aikuisten oikeasti elämäntapa ja liikkumisesta sekä lihaskunnosta elinehto. Painoa on lähtenyt ympäripyöreästi noin 20 kiloa ja elämäniloa tullut vähintäänkin saman verran tilalle. Tunnen vihdoin olevani itseni niin sisäisesti kuin ulkoisesti ja vaikka alati kiristyvät tavoitteet jatkuvat vielä pitkälle tulevaisuuteen, niin olen ilman muuta tyytyväinen jo tähänastisiin saavutuksiini. HYVÄ MINÄ! :) Niin se vain tuppaa olemaan, että nälkä kasvaa syödessä (… siis tavoitteiden osalta! Voi luoja, kuka näitä sanontoja oikein keksii?) eikä sitä varmaan koskaan tule olemaan 'valmis' niin kauan kuin motivaatiota riittää.

Ehdottomasti paras motivaattori koko projektissani on ollut tämä blogi ja te lukijat! Tämähän aloitti tiensä ensin täysin listaamattomana blogina, kunnes jossain hetken mielenhäiriössä sain päähäni iskeä tämän myös Blogilistalle ja Bloglovin'iin. Ja mikä tuuri, että tein niin – boosti teistä kaikista lukijoista on ollut ihan mieletön! Toinen erittäin tärkeä motivaation lähde on sitten omat rakkaat ystävät – niin ne, joiden kanssa tulee juteltua lähes päivittäin, kuin myös ne, jotka pitkänkin tauon jälkeen jaksavat silti tsempata mua eteenpäin. Luulenpa, että jokainen näistä henkilöistä tunnistaa kyllä oman panostuksensa tähän – teitä on niin monia ja monenlaisia, mutta kaikki todella arvokkaita. :)

Paras vinkkini samanlaista projektia aloittavalle olisi seuraava: perusta blogi! :) Oikeasti, toimii. Toinen vinkki: ota kuvia, paljon kuvia, kaunistelemattomia kuvia. Kuvia kuvia kuvia. Ja kolmas sekä yksi oleellisin vinkki: älä käy vaa'alla. Tarvitseeko näitä edes avata sen enempää? Toivon todella, että jokainen alkaisi pikkuhiljaa sisäistää päivittäisen vaa'alla hyppelyn vaarat sekä myöskin turhuuden. Itse kävin vaa'alla alkuaikoina ehkä korkeintaan kerran kuukaudessa, todellisuudessa varmaan vieläkin harvemmin. Tulokset olivat paljon konkreettisemmat ja keskittyminen painonpudotukseen paljon suurempaa, kun en päässyt iloitsemaan tai murehtimaan pienistä ja täysin merkityksettömistä painomuutoksista. Ne ovat nimenomaan ne pidemmän aikavälin tulokset, jotka ratkaisevat. Pienet kehityksen askeleet tulevat ilmi riittävän hyvin vaatteista ja peilistä. :)

Siispä loppuun vielä iso KIITOS kaikille, jotka ovat tähän blogiin eksyneet ja vielä suurempi KIITOS teille kaikille, jotka olette jaksaneet jättää tsemppausviestejänne kommenttiboksiin! Olen aina ihan puulla päähän lyöty siitä vilpittömyydestä ja positiivisuudesta sekä ylipäätään siitä, että kuka tahansa näkee vaivan jättää kommenttia. Moni varmasti vain lukaisee läpi ja siirtyy seuraavaan, mikä on tottakai kivaa sekin (itse kuulun usein tähän kategoriaan :D), mutta sitten olette te, jotka jätätte vielä sitä mustaa valkoiselle piristämään päiviäni. <3 Nyt ei muuta kuin seuraavaa vuosipäivää odotellessa, aika näyttäkööt miltä sitä silloin sitten näyttääkään! :)

10 kommenttia:

 1. Paljon oonnneeaaaa even blogi, paljon onnea vaaaaaan! -ruttu

  VastaaPoista
 2. Sinäpä sen sanoit (nuo vinkit siis... blogi - check, kuvat - vois petrata, vaaka - VARASTOON.
  KIITOS.

  Ja onnea 1-vuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://projekti30.blogspot.fi/2013/11/heraaminen-new-start.html

   KII-TOS.

   Poista
  2. !! Eikä, ihan mahtava postaus… <3

   Poista
 3. Uusi lukija ilmoittautuu! Tykkäsin blogistasi ja sen inspiroimana päätin aloittaa elämäntaparemontin itsekin. Katsotaan miten käy.. Karppausta olen ihan hyvällä menestyksellä aikaisemmin, mutta se kaatui siihen, että en ole täyden hiilarittomuuden kannalla. Eli kyllä pastaa, riisiä ja perunaakin pitää mielestäni syödä.

  GFG vaikuttaa minulle sopivalta, koska siinä on tarkat määrät mitä syödä ja milloin. Vaikkakin joudun vähän soveltamaan, koska lihan syöntiä pyrin vähentämään/siirtymään luomu-tuotteisiin ja minun budjetillani ei ole varaa syödä joka päivä luomulihaa ;)

  Sellaista kysyisin, että millaisia iltapalavinkkejä osaisit antaa? Rahka ja marjat ovat ihan jees, mutta, niinkuin sinullakin, tiedän siitä tulevan ongelman. En sitä joka päivä "jaksa" syödä.

  Tämä päivä on kuitenkin mennyt ainakin helposti, ihan hyvää ruokaa ja tästähän tämä paranee kokoajan. Olen aika kulinaristi ja jotta pysyy mielenkiinto pitää keksiä lisää erilaisia ruokia. Mielikuvitusta kehiin siis!

  -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ensinnäkin kiitos tarinastasi ja paljon tsemppiä tulevaan, munkin mielestä GFG on siitä kiva, että se on kovin selkeä, monipuolinen, joustava ja fiksu. Ei mikään niin ehdoton kuin karppaus, jota itsekin noudatin ajoittain ennen tätä. :)

   Iltapaloissa (ja aamu- ja välipaloissa) suosittelen varioimaan rahkan rinnalla proteiinipannareita! Joo, niihin tulee banaania, mutta ravintoarvot ovat kutakuinkin samoissa raameissa ja piristävät kummasti. Mulla uppoaa tällä hetkellä usein rahka helppoussyistä, mutta välillä teen protskupannareita ja toisinaan nappaan sitten kiireessä vain protskupatukan tai -juoman, nekin ovat parempia kuin skippaaminen kokonaan. :) Toivottavasti tästä oli apua! Ja todellakin mielikuvitus kehiin, kaikkea sitä keksiikin kun kaapissa on vain tietty määrä tarvikkeita ja vähän lähtee sitten soveltamaan. :D

   Poista
 4. Niin ja upea muutos sinulla!! Voit olla ylpeä itsestäsi :)

  VastaaPoista
 5. Upean muutoksen olet tehnyt, saat olla ylpeä itsestäsi :)!
  Minulla juuri painonpudotusprojekti alkanut GFG-ohjelmalla. Aion kyllä kahlata blogisi kokonaan läpi, sen verran inspiroivia postauksia sinulla.
  Aloitin juuri oman blogin projektini tueksi ja oli tosi kiva lukea, että sinulla se on ainakin motivoinut ja vienyt eteenpäin. Taidanpa ottaa vaarin muistakin vinkeistäsi ;)

  VastaaPoista