perjantai 1. elokuuta 2014

Hiilariton Spaghetti Bolognese

Teidän on pakko kokeilla tätä! Ehkä parasta spaghetti bolognesea, jota itse olen koskaan tehnyt – ja vieläpä kaiken lisäksi hiilaritonta, kiitos Diet Noodles -shiratakinuudelien. Reseptikään ei voisi olla helpompi ja on helposti sovellettavissa omiin makumieltymyksiin.

Kahteen annokseen tarvitset:
~ 250g jauhelihaa
~ 1 tlk tomaattipyrettä
~ ripaus steviaa
~ jauhelihamaustetta, paprikamaustetta, cayennepippuria & suolaa (tai mitä vain)
~ 1 pkt Diet Noodles -shiratakinuudeleita

Paista ja sen jälkeen mausta jauheliha pannulla. Mukaan tomaattipyre, siihen päälle hieman steviaa (tai sokeria) korostamaan tomaattipyreen makeutta ja tadaa – kastikemössösi on valmis.

Sen jälkeen valuta ja huuhtele nuudelit huolellisesti. Jos syöt ruuan heti, voit laittaa nuudelit tämän jälkeen pannulle lämpenemään, mutta itse jaoin sen suoraan eväskulhoihin. Nuudelit ovat täysin mauttomia sellaisenaan, joten on ensiarvoisen tärkeää, että niitä maustaa hyvin – reilusti vain esimerkiksi samoja mausteita, joita käytit jauhelihankin maustamiseen, tärkeimpänä suola.

Sitten vain kaikki lopullisesti sekaisin ja tarvittaessa vielä mikron kautta masuun. Helppoa, nopeaa ja ei vitsit, miten maukasta! Uusi lemppariruokani tällä hetkellä.



Olen puhunut hiilihydraatittomien ja kalorittomien shirataki-nuudeleiden puolesta jo ties kuinka pitkään eikä loppua näy sekä jakanut (tai tuputtanut, heh) näitä ihmenuudeleita testiin myös työkavereilleni. Nuudelit koostuvat pääosin vedestä ja konjak-jauhosta, joka on käytännössä veteen liukenevaa kuitumuotoista hiilihydraattia, joka ei imeydy lainkaan elimistöön. Siispä nämä eivät myöskään nosta verensokeria – tai kalorittomuutensa vuoksi lihota. Erinomaisia tuotteita, jos yrität välttää hiilihydraatteja tai syödä muuten vain hieman kevyemmin. Nuudelit ovat myös luonnollisesti gluteenittomia, maidottomia ja kasvissyöjille sopivia.

Erilaisia shirataki-valmisteita löytyy Fitnesstukulta vino pino ja niitä voi myös tilata allekirjoittaneen tyyliin säästöpakkauksissa, jolloin "kilohinta" on tietysti aina pienempi – yksi paketti kuvassa olevia Diet Noodleseja maksaa normaalisti 2,50€, kun taas 16-pack on 29,90€, jättäen yhden paketin hinnaksi noin 1,85€. Elintarvikkeet-tunnisteen alta löytyykin sitten lisää shiratakia eri muodoissa – riisinä, fettucinena, nuudelina – kaikki testattu, kaikki yhtä hyviksi havaittu! Ja löytyypä tuolta tunnisteen alta kaikenlaista muutakin kaloritonta/vähäkalorista kivaa, joita aina sormet syyhyten meinaan klikkailla ostoskoriin hullun kiilto silmissä, mutta ei siitä sen enempää... :D

Postaus sisältää yhteistyölinkkejä, Diet Noodlesit saatu blogin kautta.

16 kommenttia:

  1. Itse tilasin kanssa noita samoja nuudeleita, mutta siis miten ne voi haista niin kamalalle? Avasin sen pakkauksen ja hyvä ettei lentänyt kaaressa.. :X en ole vielä kokeillut paistaa ollenkaan, katoaako se haju vai maistuuko ne samalle myös?? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, haju on kyllä kammottava. :D Ne pitää vain huuhdella hyvin lävikössä, niin haju (ja maku) poistuu nuudeleista. Mauttomiahan ne siinä vaiheessa tosin ovat, mutta sitten vain mausteita mukaan ja vaikka nimenomaan sitten pannulla paistamaan. :)

      Poista
  2. Tilasin noita, mutta vähän on jäänyt syömättä, kun saan niistä ihan hirveitä ilmavaivoja :D Todella ärsyttävää... Enkä ymmärrä miksi, kun ne ovat maidottomia ja gluteenittomiakin.

    Myös koostumus nuudeleissa on vähän outo, oletko samaa mieltä? Hampaissa ne tuntuvat jännältä. Muistaakseni koostumus parani kyllä sen jälkeen kun oli ollut yhden yön jääkaapissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oivoi, mulle ei ole tullut mitään oireita noista. Oletko varma, ettet ole sitten yhdistänyt niitä joihinkin poikkeuksellisiin ruoka-aineihin, joita et muuten arjessa syö? Outoa ja harmillista. :/

      Joo, koostumus on kyllä kumimainen eivätkä ne ihme nestettä itseensä juuri lainkaan normipastaan verrattuna, mutta olen itse niin tottunut siihen ettei haittaa. :D Ja ainakin tässä bolognese-versiossa niistä tuli mun mielestä jopa kuivempia ja pehmoisempia kuin ennen, olisikohan mikrolämmityksellä ja tomaattipyreellä sitten osuutensa asiaan.

      Poista
  3. Minäkin vannon noiden nuudeleiden nimeen! Mausteita tosiaan saa heittää joukkoon reippaasti, mutta niistä saa kaikkea maukasta syötävää, nams. Mun lemppari taitaa tällä hetkellä olla noiden kanssa pannulla paistetut kesäkurpitsasuikaleet + kana, chilimaustetta ja pippuria heittää sekaan, niin avot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mikä ruokavinkki, tulipas nälkä! Täytyy kyllä itsekin koittaa paistetun kesäkurpitsan kanssa, se kun kuuluu omiin suosikkeihin jo valmiiksi. :)

      Poista
  4. Noi nuudelit on minunkin suosikkeja, juuri testasin hyväksi sössön, johon tuli paistijauheliha pkt, texmex mausteseos, nuudelipkt, purkki herkkusieniä ja sipuli. Tulee 3-4 satsia. Nam, oli hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ideasta, täytyy testata texmex-tyyliin! :))

      Poista
  5. Mitä suosittelisit shirataki-riisin kaveriksi? :) Entäs mausteet?

    -Maria-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen tehnyt shirataki-riisiä aina kookosmaito-kastikkeen kanssa (koska sillon voin syödä koko helahoidon lusikalla kastikkeneen päivineen), ohje täällä:
      http://go-eve-go.blogspot.fi/2014/03/broileri-kookospasta-shirataki.html
      tai
      http://go-eve-go.blogspot.fi/2014/07/tom-yam-kana-resepti.html

      Tietysti se sopii minkä tahansa (mausteisen) ruuan kanssa ihan samaan tyyliin kuin nuudelitkin, mutta näiden etu on siinä, ettei se roisku esimerkiksi kastikeruuissa samaan tyyliin kuin nuudeli. :)

      Poista
  6. Noi "nuudelit" on kyllä jotain hirveintä moskaa, mitä koskaan maistanu :D Haisee erittäin pahalle ja se koostumus on jotain todella kuvottavaa. Ei noita vaan yksinkertasesti kykene syömään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Tule Even keittiöön, niin saatat muuttaa mielesi. ;)

      Poista
  7. Fitnesstukun sivuilta katsoin, että tossa nuudelipaketissa ois 250g. Laitetaanko se tosiaan kokonaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isoon nälkään kokonaisenaan, tarvittaessa voi toki laittaa vain puolet per annos. :)

      Poista
  8. Aika vanha postaus, mutta pakko kommentoida! Ihan sairaan hyvää :D En ennen varmaan ole huuhdellut tai maustanut nuudeleita tarpeeksi, kun maistuivat "oudolle". Mutta äsken tein tällä reseptillä ja naminami<3 En voi uskoa että hiilareita ei ole ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JEE! Ihana ahaa-elämys-kommentti :D juurikin noin, tällä reseptillä ja ylipäätään kunnolla maustaen (ja tietysti huuhdellen) ovat kyllä "karppaajan" paras kaveri =)

      Poista