maanantai 23. marraskuuta 2015

Herkkuhetki: Mint Chocolate Chip Cookies


Sortumisvaara, kuolaamisriski, saattaa aiheuttaa sivuvaikutuksia joihin sisältyy mm. kauppaan ryntääminen tai herkkukaapin tyhjentäminen... Luvassa siis reseptiä maailman yksinkertaisimpaan, mutta todella herkulliseen herkkuun, josta saa talven varalle ja joulunajalle muunneltua yhtä jos toista versiota ihan vain yhtä ainesosaa vaihtamalla. Kyseessä on siis...

Mint Chocolate Chip Cookies (9kpl)

~ 90g voita sulatettuna
~ yhteensä 1,5dl tavallista sokeria ja tummaa muscovadosokeria (50/50)
~ 1 tl vaniljasokeria tai -uutetta
~ ½ kananmuna
~ 2,5-3dl vehnäjauhoja (mieluummin vähemmän kuin enemmän)
~ 1tl leivinjauhetta
~ ¼ suolaa
~ 100g rouhittua Maraboun minttukrokantti-suklaata (...tai mitä tahansa haluat, vaikkapa Marianne!)


Resepti on siis osa Blogiringin ja Suomen Sokerin välistä Joulun Leipurikoulu-yhteistyökampanjaa, jossa käytettävänä raaka-aineena toimii Dansukker Tumma Muscovadosokeri, joka on siis kostea, raakaruokosokerista valmistettu voimakasarominen sokeri sopien erityisesti suklaan herkulliseksi rikoskumppaniksi.

Pohdiskelin itsekin paljon jouluisten browniesien ja jonkinlaisten piparkakku-leivonnaisten välillä, mutta koska juuri nämä ovat allekirjoittaneen lempparikeksejä ja niin älyttömän helppotekoisia, niin tähän päädyttiin. Ja jotta uskoisitte kuinka helppoja, niin ajattelin taluttaa teidät kädestä pitäen reseptin saloihin. :)


Aloita mittaamalla kaikki ainekset omiin astioihinsa, sulattamalla voi mikrossa ja murskaamalla suklaa haluamasi kokoisiksi murusiksi. Tämän jälkeen isoon kulhoon ensin molemmat sokerit ja perään sulatettu voi.


Sekoittamisen jälkeen joukkoon yhdistetään ensin puolikas kananmuna sekä sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet muutamassa erässä. Sekoittele taikina tasaiseksi ja jos alkaa tuntua liian kuivalta, niin karsi vehnäjauhoista. Lopuksi mukaan vielä suklaamurut ja kertaalleen taikinaa sekoittamaan.


Sitten vain asettelemaan joko käsin tai lusikoilla yhdeksän pyöryläistä kekoa leivinpaperille ja voilà, kaunokaiset ovat valmiita uuniin! 200 astetta, keskitaso ja 8-10 minuuttia ovat passeli aika, tosin itse tarkkailisin uunin lähettyvillä koko kypsennysajan – keksien kuuluisi jäädä sisältä hieman meheviksi ja ulkoa jäähtymisen jälkeen pikkuisen rapsakoiksi. Jos taikina on jäänyt kovin kuivaksi, voi olla, etteivät taikinapallurat laskeudu ihan niin nätisti kuin olettaisi. Hätä ei ole kuitenkaan minkäänlainen, sillä juuri uunista tulleina keksit ovat vielä pehmeitä ja täysin muokkailtavissa haluamaasi muotoon.

Yhteistyössä Suomen Sokeri

2 kommenttia:

  1. Ooooooooi hyvänen aika.. *sydänsilmähymiö* Tässä on vaan se pulma, että tuo suklaalevy (parasta Lontoon rae -suklaan jälkeen!) ehtii karata parempiin suihin ennen kuin pääsee reseptissä sen käyttöön asti :D Ehkä jos jättäis muun taikinan odottelee ja kirmais lähikaupasta hakee levyn ihan viime tingassa.. Hmmm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei MITÄÄN hätää Sanna, tosta suklaasta saa tällä reseptillä syödä 3,5 riviä hätänälkään ilman huolen häivää :DD nimim. been there...

      Poista