perjantai 15. elokuuta 2014

Maailman helpoin proteiinijäätelö

Banaanijäätelön kaikki varmaan tietävätkin jo, sen verran villityksenä se on pyörinyt eri blogeissa ja jos ei tiedä, niin banaanijäätelö valmistetaan tasan yhdestä ainoasta raaka-aineesta – banaanista. Jo sellaisenaan parasta "jäätelöä" mitä olen koskaan syönyt – ja parasta, sitä voi syödä hyvällä omallatunnolla.

Itse laitoin omaan reseptiini kuitenkin vähän proteiinia kaveriksi ja tämä jos joku on namia, oh lorrrd... Kahden raaka-aineen minttusuklaa-banaani-proteiinijäätelö, olkaapa hyvät:


Tarvitset:
~ yhden todella kypsän, käytännössä mustaksi kypsytetyn banaanin
~ 0,5–1 scooppia minttusuklaan makuista heraa (esim. Star Nutrition Whey-80 Minttusuklaa)

Kun banaani on tarpeeksi kypsä, kuori se (oleellinen vaihe, jonka moni unohtaa :D) ja laita sen jälkeen pakkaseen jäätymään, mieluiten itse asiassa pienemmiksi paloiksi pilkottuna. Jäätynyt banaani muussataan sen jälkeen tasaisen kermaiseksi massaksi joko blenderillä tai sauvasekoittimella.

Nyt sinulla on valmista banaanijäätelöä, nams! Halutessaan tähän voi nyt sitten sekoitella oman valintansa mukaisesti erilaisia ainesosia kuten pähkinöitä, marjoja tai erilaisia proteiinijauheita. Itse sujautin omaani ensimmäisellä kerralla puoli scooppia minttusuklaa-wheytä ja oh mama miten hyvää siitä tulikaan. Toisella kerralla kokeilin laittaa mansikan makuista heraa ja testasin samalla, voiko proteiinijauhetta laittaa jopa liikaa. Vastaus: kyllä voi. Hyvää sekin oli, kun laitoin n. desilitran verran mansikkajauhetta, mutta ehdottomasti pienempi määrä olisi tehnyt jäätelöstä herkumpaa.

Kannattaa ihan ehdottomasti kokeilla, omasta mielestäni tämä on jopa parempaa kuin normaali jäätelökioskista ostettu pehmis. Ainoa miinuspuoli on sitten se, että banaaneja täytyy ensin kypsyttää kotona malttamattomana ja sen jälkeen vielä odottaa hieman lisää, jotta ne jäätyisivät kokonaan pakkasen uumenissa. Odottavan aika on pitkä, mutta se palkitaan kyllä! :)

Ravintoarvot yhden banaanin ja yhden scoopin mukaan laskettuna:
~ energia: 215 kcal
~ proteiini: 25g
~ hiilihydraatti: 25g
~ rasva: 2g


Postauksen linkki toteutettu affiliate-linkkinä TradeDoublerin kautta.

6 kommenttia:

  1. Joku nyt kertoo mulle mikä on proteiinijauheiden pointti, en oo ikinä tajunnut sitä! :D Tai siis voihan proteiinia saada paljon luonnollisemmista ja paremman makuisista lähteistä (esim. maitotuotteet, kananmuna, pavut). Eikä ihmisillä kyllä muutenkaan kovin usein mitään proteiinipuutosta ole, vai?

    Ja en tarkoita kommenttiani loukkaukseksi enkä vihamieliseksi. Olen vain ymmälläni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppous on varmaankin pääsyy. :) Yhdestä jauheesta voit saada juuri tarpeellisen määrän proteiinia ilman extrahiilareita tai -rasvoja eikä sen säilyvyyteen tarvitse kiinnittää niinkään huomiota normaalin ruuan (liha, kananmunat ym) sijaan. Helppo kuljettaa, helppo syödä missä tahansa. Lisäksi erilaiset makuvaihtoehdot tuovat leivonnaisiin ihanaa vaihtelua. :)

      Poista
  2. Mustia banaaneja (ns. keittobanaanit) saa ostettua joistakin kaupoista. Ainakin jossain Prismassa olen nähnyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, täytyy ehdottomasti metsästellä niin ei tarvitsisi odotella niin kauaa! Kiitti vinkkauksesta. :)

      Poista
  3. Testasin tätä tänään ja laitoin joukkoon suklaan makuista heraa. Oli kyllä tosi hyvää, pitää tehdä toistekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös! Munkin tekee taas mieli tätä, muttei ole banaaneja, höh.

      Poista