maanantai 24. helmikuuta 2014

Treenikielto

Sanonko, montako kirosanaa oon tänään päästänyt? Aika monta. Mulla on nyt sitten korvatulehdus ja puhjennut tärykalvo, niiden kaverina antibioottikuuri ja siitä syystä pt:n iskemä treenikielto. :))) Ja mikä sen parempi kanava purkaa tätä ahdistusta kuin oma pieni ihana blogi. <3 Avautumista tiedossa.

En ihan oikeasti tunnu käsittelevän tätä pientä takaiskua kovinkaan hyvin tai ainakaan aikuismaisesti. Täällä suunnittelen ihan tosissani jättäväni antibioottikuurin kesken torstaina, jotta viikonloppuna pääsisi salille. Järki kädessä tottakai – antibiootit määrättiin aika lailla 'just in case', koska korva ei punoittanut eli tulehdus on tullut pääosin vain tärykalvon puhkeamisen vuoksi ja sekään ei ollut kovin paha. (Yöllisistä korvakivuista ei voitu sanoa muuten samaa, fyi… En toivo kenellekään.) Jos koko kroppa huutaa siis terveyttä torstaina, niin miksen voisi lopettaa niitä jo aikaisemmin? Jos taas kipeily tai jokin oire jatkuu, niin sama kai se on siinä tapauksessa vetää koko viikon kuuri loppuun asti, kun salille en tietysti puolikuntoisena aio suunnata. Sormet ristissä kuitenkin sen puolesta, että tämä tyttö olisi terve kuin pukki viikonloppuun mennessä! :)

Ihanan ystävän kommentti, kun valitin hänelle masentuvani hänen treeneistään (mainitsi ohimennen menevänsä bodypumpiin tänään ja sehän riitti allekirjoittaneelle :D): "Hölöhölö, kohta säkin jo pääset :D aattele vaik jotain kuka teloo vaik jalkansa eikä pääse vähintään kuukausiin treenaa, siinä vaiheessa saa jo masentaa!" :D Totta, ihan totta.

Mulla on silti ihan järkyttävä järki-vastaan-tunteet -taisto menossa. Tai järki-vastaan-lihaskunto? Järki-vastaan-treenimotivaatio… Oli mikä oli, niin tiedostan itsekin kyllä sen, että kun keho vaatii lepoa, niin sitä lepuutetaan. Mutku. :( Olen jo ollut tasan viikon treenaamatta enkä halua kahden viikon paussia treeneihin, kaikkihan nollaantuu jo tässä ajassa hemmetti! Asiaa ei myöskään auta se, että kaiken tämän ylimääräisen vapaa-ajan olen kanavoinut mm. treeniblogien lukemiseen, hehhehee… Fuck. Tällaisen ahdistuksen ja tylsistymisen kun on tottunut purkamaan nimenomaan sinne salille ja ajatuskin siitä, että nyt sitä hyvää fiilistä ei saa sitä kautta lisää ahdistusta entisestään. Kohta on siis lumipalloefekti valmis. :D

Jotain piristettä nyt sitten loppuun eli sitä ainoaa, jota voin vielä tässä aihepiirissä noudattaa ja postailla; ruokakuvia.

Salaattia ja n. 190g kookosöljyssä paistettua kirjolohta <3

Proteiinipullaa vadelma-rahkamössöllä :D Luovuus kunniaan :D

Raejuustoa, tonnikalaa ja cashew-pähkinöitä. Yök :) Mutta tulipahan kuvattua...

Rahkaa, mustikoita ja kanelia, nam!

Broileri-mozzarellasalaattia

Sairasloman paras halikaveri ♡

16 kommenttia:

  1. Mä niin tiedän, mistä puhut.
    Olen harvoin kipeänä, mutta kun olen, päässä pyörii kokoajan taistelu järjen ja tunteiden välissä. Tekisi mieli treenaamaan, varsinkin, jos olen suunnitellut treenit jollekin päivälle. (Ehkä pää kainalossa voisi hillitä intoa, mutta vaikea on pidätellä itseään)
    Mutta näistä blogeista olen lukenut taas monia kertomuksia pitkittyneistä sairauksista ja työn puolesta nähnyt kuinka paljon haittaa puolikuntoisena treenaamisesta on, joten ehkä annan järjen voittaa ja suosittelen sitä myös siule :).
    Kamusi sanoin, kyllä sä ehdit ensi viikollakin, niin karmivalta kuin se kuulostaakin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ähh, juuri tämän takia rakastan bloggaamista – ne viisaat ja samaistuvat sanat sieltä ruudun toiselta puolelta. :) ISO kiitos kommentistasi, osui kyllä ja upposi. Tottahan se on, ettei se ensi viikko ole oikeasti odotus eikä mikään, vaikka tällä hetkellä kuulostaakin suorastaan maailmanlopulta… :D

      Nimenomaan ne nimetyt treenipäivät siellä takaraivossa kolkuttelevat ja ai että, miten suuria suunnitelmia mulla oli treenien suhteen jo viime viikonlopulle, puhumattakaan tulevasta. Höh. Pitäisi nyt vaan tuulettaa pää ihan kunnolla kaikista treeniaikatauluista ja onneksi kevyet lenkit ovat sallittuja, ettei ihan levossa tarvitse koko aikaa olla. :) (Varmaan vetelen jotain kehonpainoliikkeitä lenkeilläkin sitten, heh…)

      Poista
  2. <3 nyt parantelet rauhassa ja syöt sen kuurin loppuun, aattele kuin ottaa päähän siinä vaiheessa jos koko tulehdushomma uusiutuu pahempana ja vaikka mitä! Mä oon kuitenkin koulutukseltani psykologi :DD

    VastaaPoista
  3. Mä voin piristää sua! Mulla leikattiin tammikuun alussa toistamiseen oikea jalka ja oon nyt ollu 10kk sisällä yhteensä 7kk saikulla! Että vedät nyt vaan sen kuurin kunnialla loppuun :D Ja siis toki ton 7kk saikun aikana on voinu jotain koittaa treenata, mutta nyt on ollu koko alkuvuoden keuhkoputkentulehdus niin ei oo pystyny treenaan mitääb, voin kertoa että se jos joku hajottaa ja reilusti. Paranemisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih :/ Onpa kurja tilanne, uskon että hajottaa ja tossa vaiheessa tosiaan saakin! Omat treenitauot tuntuukin yhtäkkiä tosi mitättömiltä ja sitähän ne onkin, eh… :D Hirveästi tsemppiä sinnepäin ja huomasinkin, että sulla on myös blogi, niin voin jäädä seurailemaan milloin pääset taas takaisin treenin pariin! :)

      Poista
  4. Mulla treenitaukoa on ollut jo kauemmankin aikaa, mutta ihan vain motivaationpuutteesta. Kun tuossa pari viikkoa sitten sain kunnon motivaatiopiikin, niin tulinkin sitten heti kipeäksi ja nyt on kotona maattu vain viikon verran. Kyllä ärsyttää! Kauhea hinku päästä jo treenaamaan, mutta ei tosiaan kipeenä voi, eikä saakkaan tehdä mitään. Tsemppiä sinne, toivottavasti paranet pian =)!
    http://uusiparempielama.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JOO, eikö olekin ärsyttävää, että se suurin motivaatio kasvaa juuri silloin, kun sitä ei ole mahdollista hyödyntää?? Tai sitten fiilikset vain kärjistyvät, kun niitä ei pääse mihinkään purkamaan. Joka tapauksessa sitten kun parannutaan niin toivottavasti molemmilla on uudestisyntynyt olo motivaation suhteen! :D

      Poista
    2. Tällä hetkellä olen jo suht terve, mutta hieman on yskää viellä jäljellä keuhkoputkentulehduksesta. Ehkä loppuviikosta uskaltaa jo ainakin kävelylenkille =)! Ihanaa! Ja motivaatiokin on edelleen korkeella ;). Toivottavasti säkin pääset jo loppuviikosta treenin pariin =)!

      Poista
  5. Löysin sun blogin eilen ja oon lukenut tätä useaan otteeseen tässä päivän aikana! Tosi inspiroivaa tekstiä ja näistä ruokakuvista saa kauheesti vinkkejä!

    Sellaisen jutun oon huomannut, että toi sun kana näyttää aina ihan törkeen hyvältä. Mä en tajua miten sen teet! Pliis jotain videopostausta kanan paistamisesta, koska mun kanoista tulee aina kuivia känttyjä. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! :) Hahhah oon saanut kanasta aiemminkin kyselyitä, hassua. :D Paistan omani yleensä pannulla pienessä määrässä oliivi- tai kookosöljyä keskilämmöllä ja tarkkailen koko ajan, milloin se on kypsää. Ei siis pidä paistaa ylikypsäksi, vaan leikkaa vaikka veitsellä jossain vaiheessa paistoa ja jos on vielä punertavaa, niin parin minuutin päästä tarkista uudelleen jne. :) Ja ne kanat voi myös paistaa uunissa uunipellillä ilman rasvaa, sieltä on vaan vähän hankalampaa koko ajan tsekkailla kypsyyttä. Sanoisin siis, että avainsana on oikea kypsyys. :D

      Poista
  6. Treenitaukoa periaatteessa viime heinäkuusta saakka, kun selkä pamahti kahdesta kohtaa ja samalla tuli hermovamma jalkaan. Salilla kävin vuodenvaihteessa burana-panacod-huuruissa, kunnes lopullinen diagnoosi tuli (ja tähän asti luonnollisesti LUULIN kuntouttaneeni selkää, vaan itseasiassa tietämättä hidastin paranemista). Salilla voi nyt toki käydä, mutta treeni on vain keskikroppaa ja yläkropastakin saa vain parikiloisilla punteilla treenata niin, ettei selkä kuormitu. Alakropan treeni on pannassa vielä kaaaauan.. Harmi, sillä Superdieetillä olin syksyn sairasloman aikana ja karistin 10kg, mutta vähän jumahti ja tekisi mieli salille polttamaan laardia. Täytyy jatkaa vaan koiran kanssa kävelyä, kaikki raskaampi on liikaa ruodolle. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ääks, ihan kauheeta kuulla. :o Onneksi et oo ihan täysin liikuntakiellossa, laiha lohtu mutta lohtu kuitenkin. Tsemppiä hirmuisesti jatkoon, pidän sulle peukkuja selän parantumisen suhteen! :)

      Poista
  7. Onko noi ruoat superdieetistä? :) tonnikalaa, mozzarellaa ym kun ei oo ainakaan go fat go -ruokavaliossa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä eivät ole superista eivätkä gfg:stä, vaan pt:ni tekemästä ruokavaliosta. :) GFG ja Super sallivat kyllä tonnikalan ja esimerkiksi Superin keskustelupalstalla on kaikenlaisia muunnelmia siihen perusrunkoon, mm. vähärasvaista fetaa saa käyttää. Suosittelisin siis Superdieettiä, se on aika edullinen siihen nähden, miten paljon hyötyä siitä saa irti! :)

      Poista